пʼятниця, 02 вересня 2011 00:30

Тарталетки запікають з моцарелою і помідорами

Автор: фото: Ольга Швед
  Вафельні кошики начиняють салатом із яєць, м’яса, ананасів і сиру. Аби тарталетки не розм’якли, салат заправляють майонезом перед подачею на стіл
Вафельні кошики начиняють салатом із яєць, м’яса, ананасів і сиру. Аби тарталетки не розм’якли, салат заправляють майонезом перед подачею на стіл

— Люблю, коли салати розкладені у вафельні корзинки. Їх називають тарталетками, — каже львів'янка Валентина Мірошниченко, 35 років. — Корзинки зручно брати зі столу. І на природі вони вигідніші, ніж пластмасовий посуд.

Рецепт салату "Валентина" придумала сама. Виставила його на кулінарному форумі, швидко став популярним.

— Їла різні салати із схожими інгредієнтами, потім поєднала найсмачніші в один. Треба шість яєць, банку консервованих ананасів, 300 грамів балику, стільки ж твердого сиру "Чеддер", нежирний майонез та часник.

Яйця, м'ясо, сир та ананаси господиня подрібнює, чавить два зубчики часнику. Змішує все в глибокій мисці.

— Не варто в салат одразу додавати майонез. Негарно виглядатиме і тарталетки швидко розм'якнуть. Краще накласти столовою ложкою салат у корзинки, а згори вичавити трохи майонезу.

Прикрашає зеленню та червоними порічками.

— Чоловікові до пива роблю гарячі тарталетки. Візьміть два великі помідори, залийте окропом — шкірка легко злізе. Поріжте на кубики. Моцарелу можна нарізати тоненькими півмісяцями. Викладаю це все у форму і заливаю яєчно-вершковою масою. Півстакана жирних вершків збиваю з одним яйцем, солю і перчу. 30 хвилин запікаю в розігрітій духовці. Подаю гарячими.

На десерт Валентина Мірошниченко робить шоколадні або сирні корзинки. Треба плитку темного шоколаду, 100 г масла, два яйця, 50 г цукру, волоські чи лісові горіхи. Розтоплює шоколад на водяній бані, додає масло, цукор. Окремо збиває яйця, виливає їх у шоколадну масу. Кидає жменю подрібнених горіхів. Розливає у тарталетки шоколадну масу. Подає охолодженими.

— Сирно-вершковий крем збиваю у міксері. Для нього треба 250 грамів домашнього сиру, по 2 столові ложки молока, меду та половину банана. Викладаю крем у формочки і ставлю у холодильник на 2 години або на ніч.

Дістати тарталетки з холодильника треба за 20 хв. до подачі на стіл. Аби крем трохи нагрівся при кімнатній температурі.

Охолоджене тісто не розлазиться у руках

Мар'яна Ващук, 25 років, із райцентру Турка Львівської області пече корзинки для тарталеток. Каже, вони довше залишаються свіжими, не пліснявіють.

На порцію з восьми середніх солоних корзинок Мар'яна бере 250 г борошна, 120 г вершкового масла, одне яйце, ложку жирної сметани та дрібку солі. Масло вершкове натирає на тертці, додає борошно, розмішує. Яйце збиває із сіллю, додає сметану. Виливає масу у борошно, замішує тісто. Робить з нього кулю, обертає в харчову плівку і кладе на півгодини в холодильник. Форми для тарталеток змащує олією. Охолоджене тісто, як пластилін, легко накладати у форми.

Зараз ви читаєте новину «Тарталетки запікають з моцарелою і помідорами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути