— На десерт готую тарти. Вони смачні й печуться швидко, без мороки, — каже 32-річна Вікторія Власенко з Кривого Рогу.
— Не гірші десертів, на які треба 3 години витрачати. Гості завжди задоволені. Начинки можна вигадувати. Я найчастіше роблю сирно-фруктову.
Бере жовток, 150 г масла, 2 ст. л. холодної води, 250 г борошна, 200 г домашнього сиру, 130 г цукрової пудри, дві груші, велике яблуко, сік третини лимона, по півсклянки горіхів і родзинок, пакетик ванільного цукру, дрібку солі.
— Борошно висипаю на дошку. Ріжу дрібно ножем 125 грамів холодного масла. Перетираю з борошном, щоб нагадувало пісок і всі часточки були приблизно однакові.
Збиває жовток. Додає 30 г цукрової пудри, сіль і воду. Ретельно перемішує до однорідності. Поєднує цю масу з борошняно-масляною й вимішує тісто.
— Має вийти еластичне, як пластилін. Замотую в плівку й кладу в холодильник на півгодини. Тоді тонко розкачую. Переношу у форму, виліплюю бортики й підрівнюю краї.
Накриває тісто пергаментом. Засипає зверху сухим горохом або рисом. Це потрібно, щоб під час випікання тісто не здулося. Випікає корж у духовці 15 хв. за +200°C.
— Яблуко чищу й ріжу півкільцями. Кроплю лимонним соком, щоб не потемніло. Так само ріжу й грушу. Сир змішую з рештою пудри й ванільним цукром. Додаю родзинки й горіхи.
Корж дістає з духовки. Забирає пергамент із крупою. Викладає натомість сирну начинку. Зверху — яблуко й грушу. Змащує їх топленим маслом.
— Ставлю в духовку ще на 10 хвилин. Готовому тарту даю час вистигнути. Аж тоді витягаю з форми. Перед подачею поливаю медом.
Коментарі