Киянка 54-річна Наталія Масловська побачила страву зі свинячих вух на Житньому ринку. Поряд продавали мариновані овочі та корейські салати.
— Питаю в продавщиці, що це таке. Каже, салат зі свинячих вушок. Не попробувала, але захотілося зробити. Добре роздивилася, запам'ятала, що там є. Зготувала на вихідних удома.
Купила в супермаркеті охолоджені свинячі вуха. Заплатила за дві штуки 6 грн. На базарі коштують удвічі дорожче. Обирала середні, бо великі — зі старої свині. Добре промила і півгодини варила в невеликій каструлі на малому вогні.
— Якщо переваряться, стануть зам'які й несмачні, — пояснює. — Потім дрібно ріжу смужками, солю, перчу. Дрібно кришу велику цибулю, тру моркву. Виходить, як корейська. Як нема такої тертки, можна на звичайній. Вичавлюю зубці з половини головки часнику.
Розігріває до кипіння на сковорідці півсклянки олії, додає столову ложку оцту та виливає в миску з вухами.
— Усе перемішую, і можна їсти. Але коли хоч день постоїть, вуха стають смачнішими. Хрящі добре просякають соком моркви, цибулі та маринаду.
Попробувала салат у гостях у сусідів по дачі.
— Живуть не бідно, у липні на день народження запросили. На столі був купований салат з вушками. Попробувала — у мене смачніший.
Коментарі