— Подруга розповідала, що пече пироги по півдня. Це дивно, бо ароматний і смачний пиріг можна приготувати за 40 хвилин. Часто роблю зі згущеного молока, яблук та різних ягід-фруктів, що є в холодильнику, — розповідає Марина Савченко, 40 років.
Збиває в блендері три яйця, вливає банку згущеного молока. Збиває ще 2 хв.
— У каструлі розтоплюю пачку маргарину — виходить десь 250 грамів. Вливаю до яєць і згущенки, перемішую ложкою. Тоді знову вмикаю блендер. Збиваючи, повільно засипаю туди склянку пшеничного борошна. Слідкую, щоб не було грудок. Гашу соду на кінчику ножа половиною чайної ложки оцту, вливаю в тісто.
Три яблука миє і дрібно ріже. Додає до тіста й перемішує. Заливає у глибоку скляну форму для запікання. Ставить у розігріту до 200°C духовку і випікає 40 хв.
— Якщо під рукою нема згущеного молока, візьміть склянку цукру. Для начинки — улюблені фрукти і ягоди. Крім яблук, часто кладу варення з малини або порізані навпіл абрикоси. Досипаю жменьку дрібно порізаних волоських горіхів. Пару столових ложок можна змолоти в кавомолці. Посипте ними пиріг, як будете подавати.
Коментарі