пʼятниця, 24 червня 2011 05:45

Щуку заливають полуничним желе

Автор: фото: Ірина Патлатюк
  Півкілограма нежирної свинини ріжуть на шматки, відбивають. Посипають сіллю, перцем, імбиром і кладуть у холодильник на 15 хвилин. Потім запікають з полуницею і твердим сиром
Півкілограма нежирної свинини ріжуть на шматки, відбивають. Посипають сіллю, перцем, імбиром і кладуть у холодильник на 15 хвилин. Потім запікають з полуницею і твердим сиром

У єврейському ресторані "Місада" в Черкасах фірмова страва — "Щука під полуничним соусом". Шеф-кухар 45-річна Лариса Мельниченко очищає кілограмову щуку від луски, видаляє зябра, виймає нутрощі. Шкіру знімає, як панчоху. Відділяє від кісток м'якиш і перекручує на м'ясорубці. До нього додає подрібнені три цибулини.

— Тепер треба мацу. Вона продається в готовому вигляді. Випікається з прісного тіста, води й борошна, — Лариса Антонівна бере лист прісного тіста й перемелює у блендері. Щоб вийшло, як борошно. Всипає до м'якоті три столові ложки. Подрібнює помитий і почищений хрін. Набирає 1 ч. л. і всипає до суміші, додає білок яйця і пів чайної ложки цукру. Солить за смаком. Фарширує шкіру щуки, викладає на деко й годину запікає у духовці при 180°. Тим часом готує полуничний соус. Свіжі ягоди перетирає через сито, змішує з 2 ч. л. попередньо розчиненого желатину.

Готову охолоджену щуку прикрашає порізаними ягодами і заливає полунично-желатиновим соусом. Зверху викладає зелень.

23-річна Олена Михайлова з міста Умань на Черкащині готує м'ясо з полуницею:

— Беру трохи менше півкілограма нежирної свинини. Ріжу як на биточки, відбиваю. Солю, посипаю перцем, імбиром. Відбите м'ясо ставлю на 10–15 хвилин у холодильник.

На деко, змащене олією, викладає м'ясо, зверху ягоди. Посипає твердим тертим сиром. Запікає в духовці.

— М'ясо виходить шикарне. Ніхто з гостей не може вгадати, з чим воно. Чоловік не зразу повірив, що то полуниця.

Уманка Наталя Самохвалова, 32 роки, робить з ягід локшину:

— Десь стакан-півтора спілої полуниці перетираю через сито. Додаю два яйця, дрібку солі та борошна. Борошно беру на око, але щоб тісто вийшло густим. Його розкачую, нарізаю локшину. Її можна підсушити в духовці 10 хвилин або зразу зварити в молоці.

Зараз ви читаєте новину «Щуку заливають полуничним желе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути