Ексклюзиви
середа, 09 квітня 2008 15:03

Сухарик кантучіні розмочують у каві

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Кондитер столичного готелю ”Редісон” Зоя Пархоменко готує італійське печиво кантучіні до запікання. У цукровому тісті є горішки — мигдаль і фундук
Кондитер столичного готелю ”Редісон” Зоя Пархоменко готує італійське печиво кантучіні до запікання. У цукровому тісті є горішки — мигдаль і фундук

У барі "К-Ларго" при столичному готелі "Редісон" на вул. Ярославів Вал каву подають за італійською традицією — з солодким мигдальним сухариком кантучіні. Його кладуть на блюдце поряд із цукром. Сухарик треба розмочувати в каві.

— Ми подаємо кантучіні не таким твердим, як воно має бути. Бо навіть не всі іноземці знають, для чого той сухарик, — каже представниця готелю Олена Пньовська, 29 років. — Багато хто з відвідувачів у шоці запитує, як його все-таки їсти.

Посеред бару у вазонах ростуть гігантські круглі кактуси з жовтими колючками. Шеф-кухар швейцарець Маркус Нідерхаузер, 47 років, англійською запрошує на кухню. У кондитерському цеху Маркус показує горіхи, борошно та яйця, з яких кондитер Зоя Пархоменко, 39 років, готує кантучіні.

— Ми випікаємо багато. А вдома можна зменшити пропорцію, — пояснює Пархоменко. Її темне волосся заплетене у косичку, на голові кухарська шапочка в дрібну біло-синю клітинку. — Але рецепту варто чітко дотримуватися, щоб печиво не кришилося.

У велику металеву каструлю Зоя висипає кілограм цілих горішків — порівну мигдалю і фундука. Додає стільки ж мелених горіхів, миску цукру, незбиті яєчні білки і трохи борошна. Величезним міксером збиває до однорідної маси.

— Вдома тісто краще змішати вручну або міксером із насадками для тіста, — радить кондитер. Вона бере у руку шматочок тіста і стискає в долоні. — Як тісто ліпиться і не розпадається — можна випікати. Та ми його залишимо ще на кілька хвилин. Тоді воно не так приставатиме до рук.

Пархоменко ліпить довгі ковбаски, викладає на деко і ставить у духовку на 20 хв. при 180 °C. Печиво запеклося до золотистого кольору. Охолоджене нарізає шматочками сантиметр завширшки. Затверділа випічка ледве піддається. Зоя двома руками тисне на ніж. На розрізі печива видно цілі горішки.

— Один італієць у нас постійно додому по кілограму-два кантучіні купує. Він десь недалеко від готелю живе, бо часто заходить, — розповідає жінка.

Кантучіні можна купити по 15 грн за 100 г. Виходить 5–6 шматочків.

Італійці готове печиво підсушують у духовці. В готелі цього не роблять. Кантучіні й так тверді, але дуже смачні.

— Не соромтеся розмочувати у каві, бо для цього й подають кантучіні, — підказує в барі готелю офіціантка Ганна Мінакова, 20 років.

Що потрібно:


На 4,5 кг кантучіні — 1 кг цілого фундука з мигдалем, 1 кг подрібненого фундука з мигдалем, 2 кг цукру, 12–13 яєчних білків, 300 г борошна.

Зараз ви читаєте новину «Сухарик кантучіні розмочують у каві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути