— Мені сподобалися гострі кекси. Вони всередині з шматочками шоколаду й перцем чилі, — каже 35-річна Аліна Антипенко з Луцька. — Побачила по телевізору, як печуть. Там ведуча розхвалювала їх. То я й собі спробувала. І вийшло.
У глибоку миску просіює 125 г борошна. Додає 1 ст. л. какао, 1/2 ч. л. розпушувача, дрібку солі та 1/2 ч. л. порошку перцю чилі. Перемішує.
— Щоб тісто було вологе, сипучі та рідкі інгредієнти треба змішувати в окремих посудинах.
Нарізує 80 г темного шоколаду й додає до сухих інгредієнтів. В іншій мисці змішує одне яйце і 80 г цукру. Додає 100 мл молока та 2 ст. л. олії. Перемішує все до однорідності й переливає молочну суміш до сухих інгредієнтів. Перемішує тісто і викладає ложкою у форми.
— Раніше брала металеві. Але з ними багато мороки. Щоразу змащувала олією, а тісто все одно прилипало. Тепер використовую лише паперові форми.
Випікає у розігрітій до 180°С духовці 25 хв.
— Готове тісто має трохи пружинити при натисканні пальцем.
Наприкінці запікання кекси тріскаються зверху.
— Вимикаю духовку, але ще 5 хвилин тримаю випічку всередині. Так вона дійде й не присяде від раптового винесення на холод.
Коментарі