45-річна Катерина Бурсак із міста Червонограда на Львівщині розказує "ГПУ", на що треба звертати увагу під час консервації ягід:
— Малину, чорницю, смородину можна заморожувати лише сухою. Якщо покласти їх у холодильник мокрими, то при розморозці будуть, як каша. Суницю взагалі не заморожують;
— смородину не варто консервувати з іншими ягодами. Дає специфічний запах;
— малину для варення краще варити без води. Тоді суміш вийде густою;
— малину не можна кип"ятити з чорницею. Ягоди розлізуться;
— варення з порічок потребує втричі більше цукру, ніж інші ягоди. Бо буде кисле;
— не можна змішувати ягоди без кісточки з абрикосами, сливами, персиками. Фрукти довго варитимуться;
— з винограду не роблять варення, лише компот, сік і вино;
— повидло не слід робити з недостиглих фруктів;
— з кизилу не вийде варення, бо важко відділяти кісточки.
Коментарі