пʼятниця, 11 червня 2010 07:20

Сиропом підсолоджують самогон

Володимир Жолуденко, 40 років, із Фастова на Київщині робить біле вино з полуниць. Аби вийшло ароматним, ягоди не миє, вибирає лише червоні з усіх боків.

— Вибираю такі, на яких немає землі. Чищу їх від зеленого і заливаю водою. На кілограм ягід треба три склянки води. Ставлю на два дні в тепле місце, аби суміш почала бродити. Після того кип"ячу настоянку 5 хвилин. Охолоджую, зливаю рідину. Виходить десь літр розм"яклих полуниць на воді. Додаю туди півлітра спирту та 150 грамів цукрової пудри. Заливаю все в банку і ставлю на вікно. Збовтую три рази на день, аби не відкладався спиртовий оцет.

Через тиждень Володимир Жолуденко фільтрує напій крізь суху коров"ячу кров, яка продається в аптеках.

— Раніше проціджував через клей із риб"ячої луски, та вино виходило коричневим. Схожим на відвар дубової кори. Сусід порадив чистити вино сухою кров"ю. На 3 літри настоянки сиплю 50 грамів крові. Підійде також гематоген. Його треба плитку. Настоюватися має два дні. За цей час гематоген вбирає в себе білки та рослинні домішки, осідає. Насамкінець вино зливаю в пляшки.

Їх Володимир закорковує та заливає воском. Ставить на три місяці до погреба. Вино можна зберігати рік. Потім воно бродить та псується.

— Полуничний сироп використовую також для підсолодження самогону. Найкраще полуниця підходить до самогону з квіток жасмину. На 4 літри самогону даю 200 грамів свіжого квіту жасмину та літр полуничного сиропу. Настоюю напій два тижні. Стає схожим на французький коньяк.

Зараз ви читаєте новину «Сиропом підсолоджують самогон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути