четвер, 11 серпня 2022 14:45

Сирний пиріг довершують абрикосами

Автор: Юлія Симончук
  Кисло-солодкий пиріг з абрикосами смакує у спеку разом із прохолодним ягідним компотом
Кисло-солодкий пиріг з абрикосами смакує у спеку разом із прохолодним ягідним компотом

— Сирний пиріг із абрикосами виходить вологий і запашний, — каже 37-річна Юлія Симон­чук із Луцька. — Влітку готую час­то, бо його з'їдають ще гарячим.

Змішую до однорідності 180 г кисломолочного сиру, 100 г розтопленого та охолодженого масла, два яйця, 120 г цукру, 50 мл молока та 15 г ванільного цукру. Всипає 200 г борошна і 10 г розпушувача. Замішує тісто.

Застеляє пергаментом форму для запікання розміром 25 на 15 см. Переливає трохи більше половини тіста. Кілька ложок залишає. Викладає три подрібнені абрикоси та присипає цук­ром, поливає залишком тіста. Випікає 45 хв. за температури +180°C.

Готовий пиріг нарізує на шматки та посипає цукровою пудрою.

— Кислуваті абрикоси в поєднанні з пісочним тістом — бомбезний десерт. Готувати просто, — розповідає 24-річна Ольга Столінська з Вінниці.

Змішує до утворення крихти 150 г м'якого масла і 300 г борошна. Додає два жовтки, 1 ч. л. розпушувача, 2 ст. л. сметани. Замішує тісто. Викладає у форму для запікання та формує бортики. На дні робить кілька проколів виделкою. Посипає тісто 1 ч. л. крохмалю. Очищує від кісток 600 г абрикосів, кожну ріже на чотири час­тини. Викладає їх на тісто, посипає 4 ст. л. цукру. Випікає 20 хв. за температури +200°C.

Для безе збиває міксером до піни два яєчні білки та 4 ст. л. цукру. Змащує пиріг безе та запікає десерт ще 15 хв.

— Солодощі за цим рецептом час­то готувала бабуся. Її випічка завжди вдавалася, — говорить Столінська.

Поєднує 150 г м'якого масла, 100 г меду й чотири жовтки. Додає 200 г борошна та 1 ч. л. розпушувача. Збиває міксером чотири білки, 2 ч. л. лимонного соку до густої піни. Додає суміш до тіста й вимішує.

Форму для запікання застеляє пергаментом і виливає тісто. Нарізує 300 г очищених від кісток абрикосів. Викладає фрукти поверх тіста. Випікає протягом 30 хв. за температури +180°C.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Сирний пиріг довершують абрикосами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути