— Сирний пиріг із абрикосами виходить вологий і запашний, — каже 37-річна Юлія Симончук із Луцька. — Влітку готую часто, бо його з'їдають ще гарячим.
Змішую до однорідності 180 г кисломолочного сиру, 100 г розтопленого та охолодженого масла, два яйця, 120 г цукру, 50 мл молока та 15 г ванільного цукру. Всипає 200 г борошна і 10 г розпушувача. Замішує тісто.
Застеляє пергаментом форму для запікання розміром 25 на 15 см. Переливає трохи більше половини тіста. Кілька ложок залишає. Викладає три подрібнені абрикоси та присипає цукром, поливає залишком тіста. Випікає 45 хв. за температури +180°C.
Готовий пиріг нарізує на шматки та посипає цукровою пудрою.
— Кислуваті абрикоси в поєднанні з пісочним тістом — бомбезний десерт. Готувати просто, — розповідає 24-річна Ольга Столінська з Вінниці.
Змішує до утворення крихти 150 г м'якого масла і 300 г борошна. Додає два жовтки, 1 ч. л. розпушувача, 2 ст. л. сметани. Замішує тісто. Викладає у форму для запікання та формує бортики. На дні робить кілька проколів виделкою. Посипає тісто 1 ч. л. крохмалю. Очищує від кісток 600 г абрикосів, кожну ріже на чотири частини. Викладає їх на тісто, посипає 4 ст. л. цукру. Випікає 20 хв. за температури +200°C.
Для безе збиває міксером до піни два яєчні білки та 4 ст. л. цукру. Змащує пиріг безе та запікає десерт ще 15 хв.
— Солодощі за цим рецептом часто готувала бабуся. Її випічка завжди вдавалася, — говорить Столінська.
Поєднує 150 г м'якого масла, 100 г меду й чотири жовтки. Додає 200 г борошна та 1 ч. л. розпушувача. Збиває міксером чотири білки, 2 ч. л. лимонного соку до густої піни. Додає суміш до тіста й вимішує.
Форму для запікання застеляє пергаментом і виливає тісто. Нарізує 300 г очищених від кісток абрикосів. Викладає фрукти поверх тіста. Випікає протягом 30 хв. за температури +180°C.
"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"
Коментарі