четвер, 18 грудня 2008 17:12

Сир вайслакер подають до пива

Колись популярний баварський сир став рідкістю. Винайшли його брати Йозеф і Антон Креймр 1874 року.

Сир вайслакер має 45% жирності та 5% солі. Його біла, схожа на лак змазка покриває сир замість кірки. Гострий вайслакер — чудова закуска до пива.

У сироварні в місті Сонтґофен із жовтня до Великодня четверо майстрів зайняті виготовленням вайслакера. Це вимагає безперервної праці. Після того як сир дозрів, його кладуть на два дні у ванну з солоною водою — вміст солі 20%. Щітками поверхню роблять жорсткою і втирають у неї солону воду. Повторюють упродовж місяця двічі на тиждень. Ще чотири тижні сир дозріває в підвалі. Від плісняви герметично загортають пластиковою плівкою і залишають на 12 місяців. Це робить вайслакер ароматним.

Зараз ви читаєте новину «Сир вайслакер подають до пива». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути