Колись популярний баварський сир став рідкістю. Винайшли його брати Йозеф і Антон Креймр 1874 року.
Сир вайслакер має 45% жирності та 5% солі. Його біла, схожа на лак змазка покриває сир замість кірки. Гострий вайслакер — чудова закуска до пива.
У сироварні в місті Сонтґофен із жовтня до Великодня четверо майстрів зайняті виготовленням вайслакера. Це вимагає безперервної праці. Після того як сир дозрів, його кладуть на два дні у ванну з солоною водою — вміст солі 20%. Щітками поверхню роблять жорсткою і втирають у неї солону воду. Повторюють упродовж місяця двічі на тиждень. Ще чотири тижні сир дозріває в підвалі. Від плісняви герметично загортають пластиковою плівкою і залишають на 12 місяців. Це робить вайслакер ароматним.
Коментарі