Ексклюзиви
четвер, 17 вересня 2009 18:38

Східна піца вдається у круглій печі

Автор: фото надане туристичною компанією-оператором TEZ Tour
  Піцу з пряною бараниною лахмаджун випікають у східній печі фирині. Фірмова випічка турецького готелю ”Кристал” тонка й еластична
Піцу з пряною бараниною лахмаджун випікають у східній печі фирині. Фірмова випічка турецького готелю ”Кристал” тонка й еластична

Киянин Володимир Макієнко, 30 років, декілька місяців жив у Туреччині. Там навчився готувати страву лахмаджун. Це міні-піца з пряною бараниною.

— Для тіста знадобиться 250 грамів борошна, чайна ложка сухих дріжджів і 6 грамів свіжих. Борошно, дріжджі змішую із половиною чайної ложки солі в мисці. Додаю 175 мілілітрів теплої води й столову ложку оливкової олії. Тісто вимішую. Воно має піднятися двічі. Я зазвичай кладу дріжджове тісто в миску й у ванну і накриваю рушничком. Так завжди робить мама, — розповідає Володимир.

Для начинки чоловік бере 250 г баранини, перекрученої на м"ясорубці. Трохи підсмажує в олії дрібно порізану цибулину  й зубчик часнику, додає сіль, фарш, томатне пюре й спеції.

— Вони основні у страві. Потрібно вкинути по дрібці чорного і червоного перцю, пів чайної ложки меленої зіри. Її також називають кумином, або індійським тмином. Запах спеції трохи схожий на горіховий. Кажуть, що вона навіть допомагає розсмоктувати пухлини.

У смажене м"ясо додає петрушку, патоку і лимонний сік.

Макієнко вдаряє тісто об стіл, щоб із нього вийшло зайве повітря, ділить на 20 рівних частин і розкачує. Після цього знову накриває тісто і залишає на 10 хв.

— У середину кожного шматка кладу чайну ложку м"яса і розмазую по тісту. Краєчки змащую розтопленим вершковим маслом. Після запікання млинці слід накрити рушником. Вони мають бути м"якими, щоб їх можна було закрутити в рулет чи скласти вдвічі. Узагалі-то такий тонкий і м"який лахмаджун, який я їв у Туреччині, у мене ніколи не виходив. Мабуть тому, що турки запікають його у фирині — турецькій печі.


Соус прикрашають листком м"яти


Володимир Макієнко подає східну піцу лахмаджун із грецьким соусом тцатикі. Для нього натирає на тертку огірок, змішує з несолодким йогуртом. У суміш додає два подрібнені зубчики часнику, 2 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. білого винного оцту і 1 ст. л. подрібненого кропу. Соус прикрашає листком м"яти.

Зараз ви читаєте новину «Східна піца вдається у круглій печі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути