Ексклюзиви
понеділок, 06 серпня 2012 05:30

Щербет варять із печива та масла

Тернополянка Наталя Манзій, 32 роки, готує вдома щербет. Ці солодощі полюбляє її сім'я.

— Як заходжу в магазин біля дому і прошу зважити печива, продавець навіть не питаючи дає 800 грамів "Пряженого молока". Знає, що то мені для щербету треба.

Рецепт господині підказала хрещена матір.

— Готувати швидко і виходить багато. У моєму дитинстві щербет був популярний. А як пробувала пояснити своїй 5-річній Катрусі що це, то не змогла. Аж доки вдома не приготувала.

Засипає в каструлю дві склянки цукру, додає два яйця. Також — дві столові ложки горілки, по чотири — води і какао.

— Ванілін і корицю додаю обов'язково. Це робить щербет запашним. Родзинки і горіхи даю "на око". Їх забагато не буває.

Ставить каструлю на вогонь. Вкидає 250 г масла. Як починає закипати, додає 800 г подрібненого печива.

— Руками розминаю, потім добре перемішую. Якщо взяти тверде печиво, воно так і залишиться шматочками. Якось спробувала дати "Марію" — було більше схоже на торт "Мурашник". А щербет повинен бути ніжний, щоб аж танув у роті. Печиво має розчинитися до однорідної маси.

Викладає у два пакети. Формує рулети та кладе в холодильник. Щербет застигає за 2-3 год.

Зараз ви читаєте новину «Щербет варять із печива та масла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути