Тернополянка Наталя Манзій, 32 роки, готує вдома щербет. Ці солодощі полюбляє її сім'я.
— Як заходжу в магазин біля дому і прошу зважити печива, продавець навіть не питаючи дає 800 грамів "Пряженого молока". Знає, що то мені для щербету треба.
Рецепт господині підказала хрещена матір.
— Готувати швидко і виходить багато. У моєму дитинстві щербет був популярний. А як пробувала пояснити своїй 5-річній Катрусі що це, то не змогла. Аж доки вдома не приготувала.
Засипає в каструлю дві склянки цукру, додає два яйця. Також — дві столові ложки горілки, по чотири — води і какао.
— Ванілін і корицю додаю обов'язково. Це робить щербет запашним. Родзинки і горіхи даю "на око". Їх забагато не буває.
Ставить каструлю на вогонь. Вкидає 250 г масла. Як починає закипати, додає 800 г подрібненого печива.
— Руками розминаю, потім добре перемішую. Якщо взяти тверде печиво, воно так і залишиться шматочками. Якось спробувала дати "Марію" — було більше схоже на торт "Мурашник". А щербет повинен бути ніжний, щоб аж танув у роті. Печиво має розчинитися до однорідної маси.
Викладає у два пакети. Формує рулети та кладе в холодильник. Щербет застигає за 2-3 год.
Коментарі