понеділок, 09 червня 2008 15:01

Шашлик "Для друзів" подають із вогнем

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Святковий метровий торт розрізає власниця столичного ресторану ”Фортеця” Наталія Пішая. Його виготовили з бісквітів, вершкового крему і маринованої в алкоголі вишні
Святковий метровий торт розрізає власниця столичного ресторану ”Фортеця” Наталія Пішая. Його виготовили з бісквітів, вершкового крему і маринованої в алкоголі вишні

Столичний ресторан "Фортеця" на просп. Радянської України, 21 відзначив п"ятиріччя. На святі пригощали випивкою, канапками і тортом.

Ресторан огороджений дерев"яним парканом. Біля входу гостей зустрічають герої кінофільму "12 стільців" Еллочка-людоїдка і Остап Бендер. Кіса Вороб"янінов запрошує пройти до апартаментів.

Офіціанти в довгих коричневих фартухах розносять страви, накриті блискучими металевими кришками.

— Сьогодні багато хто хоче спробувати нашого шашличка "Для друзів", — усміхається офіціантка, несучи страву. — Він з телятини, свинини і курятини.

Для шашлику "Для друзів" шеф-кухар ресторану Ольга Дученко, 38 років, бере телячу вирізку, свинячий ошийок і куряче філе. М"ясо маринує в суміші з червоного, чорного і духмяного перцю, солі й соєвого соусу.

— Якщо є час, шашлик маринується декілька годин, — розповідає шеф-кухар. — М"ясо в нас якісне, не заморожується, тому його можна і швидше приготувати. Натираємо сумішшю і майже одразу смажимо на грилі до готовності.

Подають шашлик на шампурах з овочами, зеленню та лавашем у спеціальній підставці з канавкою. Прикрашають листям базиліку, зернами граната і кільцями кримської цибулі. У канавку наливають суміш зі спирту й коньяку та підпалюють. Вогонь не дає страві охолонути.

Гості — співаки Олександр Пономарьов з дружиною, Діля з групи "Неділя", Галліна, дизайнерка Олена Сереброва — на дні народження віддали перевагу салатам з морепродуктів, шашликам і фрешам. Співачка Ані Лорак виконала декілька пісень.

Опівночі розрізали святковий торт "П"яна вишня". Шеф-кухар Ольга Дученко приготувала його з бісквітів, вершкового крему та вишень.

Для тіста вона збила до пишної піни яйця з цукром. Додала змішане з какао і гашеною содою борошно. Вимішане тісто вилила у форму й запекла в духовці. Холодні коржі Дученко перемастила кремом зі збитого вершкового масла з вареним згущеним молоком. Між ними поклала вишні без кісточок. Їх шеф-кухар заздалегідь замаринувала в суміші зі спирту, коньяку і цукрової пудри.


Що потрібно

Для тіста на торт "П"яна вишня" беруть 6 яєць, 200 г цукру, 150 г борошна, 50 г какао-порошку, 2 г соди. На крем потрібно 200 г вершкового масла, 150 г вареного згущеного молока. 400 г вишень маринують у 100 г коньяку, 50 г спирту, додають 150 г цукрової пудри.

Зараз ви читаєте новину «Шашлик "Для друзів" подають із вогнем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути