понеділок, 16 червня 2014 00:45

Шампанське із бузини бродить три доби

— Раніше щороку купувала 10 пляшок шампанського — на свята та дні народження. Останні два роки готую напій із квітів бузини, — каже домогосподарка 32-річна Ірина Сегеденко з Миронівки на Київщині.

У 10-літрове відро води кладе 15 суцвіть бузини, кілограм цукру і 20 г лимонної кислоти.

Криничну воду наливаю в 10-літрове пластикове чи емальоване ­відро.

— Кладу 15 суцвіть бузини. Збираю їх у лісі подалі від доріг. Всипаю кіло цукру і 20 грамів лимонної кислоти. Добре перемішую дерев'яною ложкою. Накриваю кришкою й настоюю три доби. Напій жовтіє й набуває легкого квіткового аромату.

Ірина дістає з відра суцвіття. Проціджує напій крізь марлю.

— Розливаю у пластикові пляшки, виношу їх у погріб. Кладу горизонтально, інакше розірвуться. Буде готове за два місяці. Відкриваю обережно, бо дуже газоване, багато бульбашок. П'ємо холодним.

Зараз ви читаєте новину «Шампанське із бузини бродить три доби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути