пʼятниця, 19 серпня 2011 00:15

Сало фарбують лавровим листком

Раїса Білінська з міста Чернівці, 85 років, готує для онуків та правнуків кольорове сало на бутерброди. Діти їдять охочіше зелену та руду їжу. Страва оригінально виглядає як закуска до міцних напоїв.

— Зі свіжого несолоного сала знімаю шкірку й ріжу шматками. Злегка стоплюю, але не засмажую. Шкварки виловлюю, а на смальці притомляю до прозорого кольору дрібно нарізану цибулю. Охолоджені шкварки й цибулю пропускаю через м'ясорубку або роздрібнюю у блендері.

Суміш заправляють сіллю й кладуть у холодильник. З холодного розтертого смальцю формують кульки. Якщо сало прилипає до рук, їх можна змочити водою. Кульки обкачують у спеціях.

Для оливкового кольору сала використовують чорний перець, лаврове листя, коріандр, базилік, орегано. Для зеленого — у блендер до смальцю кидають кріп, петрушку, зелену цибулю, молоді пагони часнику. Руде отримують завдяки суміші червоного перцю, паприки, карі.

Кульки світлого кольору присмачують білим перцем й розтертим часником.

— Я робила навіть коричневе сало. Діти захотіли сала в шоколаді. Нарізала солонину соломкою й нанизала на дерев'яну шпажку. Потім занурила в розтоплений шоколад й дала застигнути на салі.

По кульці сала різного кольору викладають на миску чи дерев'яну дощечку. Щоб краще мастилося на хліб, перед подачею на стіл його кладуть на годину в холодильник.

Зараз ви читаєте новину «Сало фарбують лавровим листком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути