До киянки Галини Іващенко, 34 роки, приходять подруги з наукового інституту.
— Буває, засидимося до опівночі. Вип"ємо чаю, печива, ще трохи посидимо, а їсти ж хочеться. От я і придумала два простих салати, аби всіх нагодувати.
До салату-пирога Галина відварює по три картоплини та морквини. Натирає їх на крупній тертці, як до "шуби". Зверху викладає консервовану сардину, дрібно нарізані варені яйця. Посипає зеленою цибулею. Кожен шар змащує майонезом.
— Якщо додати до салату ще трохи сирого яблука, буде зовсім інший смак. По краях страву обкладаю натертим білком, тому він нагадує пиріг. Готую його всього 20 хвилин, але десь півдня він має настоюватися. Овочі варю звечора.
Якщо часу зовсім не вистачає, господиня радить зробити нашвидкоруч салат із синьої капусти та плавленого сиру.
— Капусту січу, заливаю кип"ятком на 2–3 хвилини, аби стала м"якшою. Коли стече, тру до неї два плавлених сирочки і три зубчика часнику. Перемішую, доки капуста ще тепла, тоді сир розтає. Зручніше мішати руками. Якщо салат сухий, можна додати майонез.
Коментарі