— Люблю готувати салати з сезонних продуктів, — каже 30-річна Яна Собко з Житомира. — Вони максимально корисні та смачні. Майже кожен класичний рецепт можна оновити, якщо додати до нього фрукти чи горіхи. Влітку готую салат із фетою і сливами.
Миє 100 г стиглої сливи.
— Видаляю кісточки і розрізаю плоди на четвертинки. Пучок листя салату рву на шматки і викладаю у широку тарілку. На листя — сливи. 200 грамів фети нарізаю кубиками і кладу зверху. В окремій посудині змішую 50 грамів подрібнених волоських горіхів із двома ложками оливкової олії.
Вичавлює сік одного лимона до заправки. Солить і перчить за смаком.
— Додаю 2 столові ложки меду та розмішую з іншими інгредієнтами. Заправляю салат перед подачею на стіл. Добре смакує з будь-яким гарніром. Солоний смак фети ідеально поєднується зі сливами, — каже Яна Собко.
Коментарі