Черкаска 23-річна Мілена Нікітенко робить салат "Соняшник" за рецептом подруги. Три яйця відварює 10 хв. Крупно натирає на тарілку, розрівнює по дну. Відкриває банку з чорними маслинами. Кожну ділить на чотири частини, розкладає поверх яєць. Зверху майонезом виводить сітку.
— Тепер треба кубиками порізати відварене філе курки. Беру один шматок, а якщо є можливість і бажання, то й два. Можна замінити яловичиною. Хоча мені в салаті більше курятина подобається.
Рівномірно розкладає м'ясо поверх майонезу.
— Далі треба порізану напівкільцями велику цибулину. Щоб не була гіркою, заливаю кип'ятком.
Залиту водою цибулю залишає на 15 хв. Виймає і перекладає в маринад. Для його приготування бере по дві столові ложки оцту та цукру, розбавляє в 100 г гарячої води. За півгодини маринад зливає. Цибулю розкладає поверх курячого м'яса.
— Знову малюю сітку майонезом. Потім натираю на крупній тертушці твердий сир. І в кінці накладаю багато майонезу. Так, щоб "насінини" з маслин для соняшника наполовину потопали.
Розкладає їх із середини по колу. Прикрашає краї салату круглими чіпсами — це пелюстки.
Коментарі