Четвер, 13 березня 2008 17:51

Салат "Сонечко" починається з чіпсів

38-річна донеччанка Оксана Левко на 8 березня з подругами щороку готує вісім салатів. Каже, ця традиція пішла з кулінарного технікуму, де разом навчалися.

— Як були студентами, не могли собі дозволити великий стіл. Тоді придумали робити вісім різних салатів, — розповідає висока жінка з волоссям, пофарбованим у рудий колір. Нині Оксана Іванівна працює в садочку кухарем. — Навіть змагання влаштовували, хто швидше приготує.

Серед традиційних салатів — олів"є, шуба та крабовий (яйця, крабові палички, огірок, молода цибуля). Інші п"ять щоразу готують нові.

— Нас чотири подруги, робимо по одному з четвертиною, — жартує господиня.

Цього разу готували печінковий — шарами потерли 200 г відвареної яловичої печінки, чотири яйця та дві варені морквини. Кожен шар перемазали майонезом, а зверху притрусили ковбасним сиром.

П"ятий салат — вітамінний. Соломкою порізали варений буряк, по два яблука та варені морквини, качан пекінської капусти. Заправили майонезом і родзинками.

Для ювелірного салату кубиками порізали чотири великі крабові палички, 150 г твердого сиру, додали баночку кукурудзи. Заправили майонезом, а зверху посипали сухариками.

— Здивувала дівчат салатами "Буржуй" і "Сонечко", — каже Оксана.

Перший готує так: відварене куряче філе, банка кукурудзи та п"ять варених яєць. "Буржуй" називається, бо перед заправкою майонезом додає банку консервованих ананасів. Другий салат виглядає, як сонечко. На плоску тарілку гіркою насипає чіпси, замазує трохи майонезом, зверху на них тре на грубій терці буженину, знову майонез, потім кубиками м"якоть апельсина, перемазує і зверху тре двоє яєць.

Зараз ви читаєте новину «Салат "Сонечко" починається з чіпсів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Погода