— Равіолі — як вареники, але з італійською назвою. Відрізняються трохи формою — квадратні та плескаті, — розповідає Олександра Кулик, 50 років, шеф-кухар італійського ресторану "Капулетті" у Рівному. — Новинкою цього року є рибні равіолі. Така начинка ситна та з оригінальним смаком.
Просіює 450 г борошна і замішує тісто з дрібкою солі та 250 мл холодної води. Накриває рушником і залишає на півгодини. Ріже кубиками 150 г очищених консервованих мідій і 300 г вареного філе хека або іншої білої риби. Додає півстручка подрібненого перцю чилі. Кидає 1 ч. л. дрібно потертого імбиру та дві порізані гілочки петрушки. Всипає 0,5 ч. л. солі та вимішує фарш.
Розкачує тісто товщиною 2 мм і вирізує круги або квадрати.
— Тісто має бути тонке, як аркуш паперу. Щоб страва танула в роті.
У центр кожного шматка викладає начинку і накриває другим. Зліплює краї і варить равіолі до готовності. Подає на стіл із 2 ст. л. розтопленого масла та 1 ст. л. порізаної петрушки.
— Ніжніший смак має гарбузова начинка. У неї підмішую м'який сир.
Для гарбуза готує інше тісто.
— Просіваю склянку борошна. Насипаю дрібку цукру, пів чайної ложки солі, столову ложку оливкової олії, два яйця. Замішую м'яке, але не липке тісто. Скочую в кулю, загортаю у харчову плівку і кладу в холодильник на півгодини.
Для начинки нарізує кубиками 150 г гарбуза і варить до готовності. Скидає на друшляк. Половину гарбуза перемелює в блендері із 150 г сиру в кремоподібну масу. Додає 4 ст. л. панірувальних сухарів, 1/3 ч. л. солі і добре перемішує. Розкачує тісто і змащує збитим яєчним білком. Ріже на квадрати. На один кладе начинку, другим накриває. Пальцями притискає краї, щоб вийшло повітря. Складає равіолі на присипану борошном дошку. Кидає в киплячу воду й варить не більш як 4 хв. Обережно виймає шумівкою і розкладає в тарілки. Посипає 50 г тертого твердого сиру.
— Вегетаріанці люблять шпинатну начинку. Для неї мию 100 грамів цієї зелені. Дрібно нарізую та смажу 3 хвилини. Змішую в мисці зі 100 грамами твердого тертого сиру та подрібненим зубчиком часнику. Добре перемішую. Начиняю тісто. Подаю на стіл зі столовою ложкою олії та гілочкою чебрецю.
Коментарі