понеділок, 08 квітня 2019 07:40

Рибні равіолі варять чотири хвилини

Автор: www.ravioli1 volshebnaya-eda
  Равіолі схожі на українські вареники. Відрізняються формою. Їх роблять  квадратними.
Равіолі схожі на українські вареники. Відрізняються формою. Їх роблять квадратними.

— Равіолі — як вареники, але з італійською назвою. Відрізняються трохи формою — квадратні та плескаті, — розповідає Олександра Кулик, 50 років, шеф-кухар італійського ресторану "Капулетті" у Рівному. — Новинкою цього року є рибні равіолі. Така начинка ситна та з оригінальним смаком.

Просіює 450 г борошна і замішує тісто з дрібкою солі та 250 мл холодної води. Накриває рушником і залишає на півгодини. Ріже кубиками 150 г очищених консервованих мідій і 300 г вареного філе хека або іншої білої риби. Додає півстручка подрібненого перцю чилі. Кидає 1 ч. л. дрібно потертого імбиру та дві порізані гілочки петрушки. Всипає 0,5 ч. л. солі та вимішує фарш.

Розкачує тісто товщиною 2 мм і вирізує круги або квадрати.

— Тісто має бути тонке, як аркуш паперу. Щоб страва танула в роті.

У центр кожного шматка викладає начинку і накриває другим. Зліплює краї і варить равіолі до готовності. Подає на стіл із 2 ст. л. розтопленого масла та 1 ст. л. порізаної петрушки.

— Ніжніший смак має гарбузова начинка. У неї підмішую м'який сир.

Для гарбуза готує інше тісто.

— Просіваю склянку борошна. Насипаю дрібку цукру, пів чайної ложки солі, столову ложку оливкової олії, два яйця. Замішую м'яке, але не липке тісто. Скочую в кулю, загортаю у харчову плівку і кладу в холодильник на півгодини.

Для начинки нарізує кубиками 150 г гарбуза і варить до готовності. Скидає на друшляк. Половину гарбуза перемелює в блендері із 150 г сиру в кремоподібну масу. Додає 4 ст. л. панірувальних сухарів, 1/3 ч. л. солі і добре перемішує. Розкачує тісто і змащує збитим яєчним білком. Ріже на квадрати. На один кладе начинку, другим накриває. Пальцями притискає краї, щоб вийшло повітря. Складає равіолі на присипану борошном дошку. Кидає в киплячу воду й варить не більш як 4 хв. Обережно виймає шумівкою і розкладає в тарілки. Посипає 50 г тертого твердого сиру.

— Вегетаріанці люблять шпинатну начинку. Для неї мию 100 грамів цієї зелені. Дрібно нарізую та смажу 3 хвилини. Змішую в мисці зі 100 грамами твердого тертого сиру та подрібненим зубчиком часнику. Добре перемішую. Начиняю тісто. Подаю на стіл зі столовою ложкою олії та гілочкою чебрецю.

Зараз ви читаєте новину «Рибні равіолі варять чотири хвилини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути