понеділок, 26 серпня 2019 07:55

Рулет запікаю із сала з м'якою шкірою

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.cook-dom.ru
  Готові рулети із сала кладуть у холодильник на 3–4 години. Так набувають щільної текстури. Добре смакує з гірчицею та хроном
Готові рулети із сала кладуть у холодильник на 3–4 години. Так набувають щільної текстури. Добре смакує з гірчицею та хроном

— Рулет із сала подаю до червоного борщу чи як окрему закуску, — каже львів'янка 30-річна Лілія Карпа. — Смачні виходять бутерброди з чорним хлібом та зеленою цибулею. Підходить до вареної картоплі й овочів гриль.

Вибирає 1 кг сала завтовшки до 2 см. Із нього вийде два рулети.

— Бажано купувати домашнє сало з м'якою шкірою та м'ясним прошарком. Його промиваю, знімаю шкіру. Розрізаю на дві частини й натираю зі всіх боків сіллю з розрахунку одна чайна ложка на кожен шматок.

В окремій мисці змішує по 2 ч. л. меленого кмину, петрушки й коріандру.

— Щоб сало стало ароматніше, змащую його спеціями. Чищу головку часнику, кожен зубчик розрізаю на два-три шматки й рівномірно розкладаю. Кладу по шість лаврових листків на кожен шматок, посипаю чорним і червоним перцями. До спецій можна додати ягоди смородини чи подрібнений чорнослив, — говорить Лілія Карпа.

Залишає на 10 хв., щоб спеції увібралися.

— Скручую кожен шматок у рулет, обгортаю свинячою шкірою. Зав'язую кухарським шпагатом. Поміщаю у рукав для запікання. Рулети виходять по 7–10 сантиметрів у діаметрі. Якщо будуть товщі, не пропечуться.

Викладає на деко і ставить у розігріту до +180°С духовку.

— Запікаю їх майже 40 хвилин. Виймаю і поміщаю на решітку, щоб стік зайвий жир. Його можна використати для приготування інших страв. Коли рулети охолонуть, ставлю в холодильник на 3–4 години, так вони набудуть щільної текстури. Подаю на широкому блюді тонко нарізаними кільцями. Добре смакує з гірчицею та хроном.

Перед завершенням готування припікають грилем

— Кілограм сала розрізаю на чотири шматки, — говорить львів'янка 30-річна Лілія Карпа. — Чищу дві головки часнику, кожен зубчик розрізаю на четвертинки. У салі роблю отвори різної глибини. У них вставляю подрібнений часник. У чашці змішую 50 грамів солі та столову ложку спецій для м'яса. Кожен шматок натираю спеціями. Далі сало змащую гірчицею. На чотири шматки беру 150 ­грамів.

Викладає сало в миску, закриває харчовою плівкою і ставить у холодильник на 12 год.

— Найкраще маринувати на ніч. Так сало настоїться, і вранці можна готувати. Виймаю часник, кожен шматок загортаю у фольгу. Викладаю на деко. Ставлю у розігріту до 180 градусів духовку. Запікаю протягом 40 хвилин. Якщо сало з прошарком м'яса, то готую годину.

Для хрусткої скоринки за 10 хв. до завершення готування відкриває фольгу.

— Вмикаю функцію гриль. Так стане рум'яне. Виймаю з духовки й залишаю, щоб охололо. Знімаю фольгу і нарізаю тонкими скибками. Викладаю на тарілку і прикрашаю подрібненою зеленню, меленим червоним перцем. У холодильнику його можна зберігати протягом тижня, — каже Лілія Карпа.

Зараз ви читаєте новину «Рулет запікаю із сала з м'якою шкірою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути