понеділок, 05 жовтня 2020 06:26

Ризото з печерицями тушкують у вині

— Ризото з грибами — надзвичайно смачна страва італійської кухні. Готується швидко. Не має нагадувати кашу, чи розсипатися, як плов — рис повинен тримати форму й бути достатньо покритий соусом, — каже 32-річна ­Оксана Тютюн­ник зі Львова.

— 200 грамів нарізаних пластинками печериць ­обсмажую на оливковій олії. Додаю розчавлений зубець часнику та стебло петрушки для аромату. Коли вся рідина випарується, солю й перчу.

На 25 грамах масла і одній-двох столових ложках оливкової олії смажу до прозорості цибулину, подрібнену кубиками. Вкидаю 10 грамів мелених сушених білих грибів. Це надасть страві більшого аромату. Кладу два курячі філе, порізані на невеликі шматки. Смажу до золотистої скоринки. Досипаю 300 грамів круглого рису, беру арборіо. І готую 2 хвилини, постійно помішуючи. Додаю печериці та 100 мілілітрів білого сухого вина. Коли випарується, поступово доливаю літр гарячого курячого бульйону. Можна замінити на гарячу воду. Тримаю на вогні майже 20 хвилин, помішую.

До готового ризото додаю 25 грамів масла, кілька гілок подрібненої петрушки та 100 грамів тертого пармезану. Розмішую і подаю гарячим.

Зараз ви читаєте новину «Ризото з печерицями тушкують у вині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути