— Ризото з грибами — надзвичайно смачна страва італійської кухні. Готується швидко. Не має нагадувати кашу, чи розсипатися, як плов — рис повинен тримати форму й бути достатньо покритий соусом, — каже 32-річна Оксана Тютюнник зі Львова.
— 200 грамів нарізаних пластинками печериць обсмажую на оливковій олії. Додаю розчавлений зубець часнику та стебло петрушки для аромату. Коли вся рідина випарується, солю й перчу.
На 25 грамах масла і одній-двох столових ложках оливкової олії смажу до прозорості цибулину, подрібнену кубиками. Вкидаю 10 грамів мелених сушених білих грибів. Це надасть страві більшого аромату. Кладу два курячі філе, порізані на невеликі шматки. Смажу до золотистої скоринки. Досипаю 300 грамів круглого рису, беру арборіо. І готую 2 хвилини, постійно помішуючи. Додаю печериці та 100 мілілітрів білого сухого вина. Коли випарується, поступово доливаю літр гарячого курячого бульйону. Можна замінити на гарячу воду. Тримаю на вогні майже 20 хвилин, помішую.
До готового ризото додаю 25 грамів масла, кілька гілок подрібненої петрушки та 100 грамів тертого пармезану. Розмішую і подаю гарячим.
Коментарі