— Пудинги готую три-чотири рази на місяць, але завжди беру новий рецепт. Усі продукти для нього — найпростіші. Тому приготування не займає багато часу, — каже киянка 26-річна Валентина Реброва.
Варить рис на молоці.
— Промиваю склянку рису. Кидаю в киплячу воду на 10 хвилин. Відціджую, а проварену крупу заливаю двома склянками гарячого молока. Трохи солю і проварюю ще 25 хвилин на малому вогні. Час від часу помішую, бо може швидко підгоріти.
Вимикає вогонь. У рис додає 3 ст. л. цукру, вмішує троє сирих яєць.
— Кладу 2 ст. ложки родзинок. Перед тим їх промиваю й обдаю гарячою водою. Все добре розмішую великою ложкою. Це й є маса для пудингу. Змазую вершковим маслом форму для запікання, перекладаю рис туди. А моя мама, коли в неї гостює онук, запікає йому пудинг у звичайній каструлі. Перед тим змащує дно олією й посипає панірувальними сухарями.
Запікає пудинг 40 хв. у духовці при 170°C. Виклавши на тарілку, ріже на порції. Подає із фруктово-ягідним джемом. Пудинг запивають гарячою кавою з вершками або чаєм.
Коментарі