— Готую по три порції рибних кульок. Родина в мене велика, роблю чималу каструлю. Вони в мене подібні до котлет по-київськи, тільки не з курятини, а з риби, — говорить 43-річна Марія Крохмалюк із міста Кам'янець-Подільський Хмельницької області.
Миє 600 г рибного філе і нарізує на дрібні шматки. Чистить цибулину та два зубчики часнику. Усе перемелює в блендері чи м'ясорубці. Перекладає фарш у миску й додає одне яйце. Насипає 3 ст. л. панірувальних сухарів і 1 ст. л. сметани.
Щоб котлети були ситніші, додає один-два шматки батона, вимоченого в молоці.
Подрібнює півпучка кропу. Присмачує по пів чайної ложки солі та чорного меленого перцю. Все перемішує. Для начинки 200 г печериць ріже на дрібні шматки. Смажить на 2 ст. л. вершкового масла. Тоді додає 100 г натертого твердого сиру, щоб він трохи розплавився.
— Якщо не хочете поратися з цією начинкою, гриби можна додати у фарш. Буде також смачно, але швидше.
Формує з фаршу кульки, розміром з котлети, викладає в середину по чайній ложці сирно-грибної начинки. На окрему тарілку насипає 3 ст. л. панірувальних сухарів і обкачує в них котлети. Смажить на олії з двох боків до золотистої скоринки. Котлети готові до вживання.
— Із котлет можна зробити святкову страву, якщо запекти їх ще в духовці у винному соусі.
Складає котлети в сотейник і поливає половиною склянки білого сухого вина. Додає 2 ст. л. вершкового масла і ставить на плиту. Півсклянки вершків змішує з 1 ст. л. крохмалю та двома жовтками. Поливає котлети й посипає 50 г натертого твердого сиру. Запікає в духовці на 180°С до золотистої скоpинки.
Коментарі