— Донатси схожі на наші улюблені пончики, тільки печу їх у духовці, з діркою посередині, — пояснює киянка Олена Савицька, 33 роки. Вона дає булочки синові Ігорю в школу.
Савицька розтоплює маргарин у металевій мисці. Додає цукор, сіль, молоко та вбиває яйце. Як перемішає, сипле борошно та дрібку сухих дріжджів. Для аромату додає молотий мускатний горіх, ванільний цукор. Усього кладе на око.
— Тісто мішаю, поки відставатиме від рук. Розкачую в палець товщиною, кладу блюдце та вирізаю кола. Усередині їх склянкою видавлюю дірки.
Донатси перекладає на змащене жиром деко. Посипає змішаною із корицею цукровою пудрою та ставить у духовку. За півгодини випічку виймає.
— Смажила в олії — теж смачні, — каже. — Але цукровою пудрою посипаю гарячими.
Смажені донатси Савицькі з"їдають удома гарячими.
— Торік поклала їх сину в шкільний рюкзак. Олія витекла й зіпсувала підручник. Купували іншу математику.
Коментарі