понеділок, 23 вересня 2019 05:30

Пиріг з опеньками посипають сиром

— У нас у районі грибів не густо. Одні опеньки. Але з них печу божественний пиріг, — розповідає Віра Коваль із міста Чуднів Житомирської області.

Для опари в 1/3 склянки теплої води розмішує 3 ст. л. борошна. Додає по 1 ст. л. сухих дріжджів і цукру. Ставить миску з сумішшю в каструлю з теплою водою, накриває рушником. Тримає, доки не з'явиться піна. Просіює 600 г борошна. У центрі робить ямку, туди вбиває яйце. Помішуючи, наливає склянку теплої води. Додає 1 ч. л. солі. Все перемішує і залишає для вистоювання. Коли тісто збільшиться вдвічі, додає 4 ст. л. розтопленого вершкового масла. Ще раз вимішує і знову ставить підходити під рушником. Як тісто знову підніметься, обминає його і розділяє на дві нерівні частини. Більшу розкачує за розміром дека. В нього кладе начинку. Для неї варить 800 г опеньків у підсоленій воді.

— Як тільки закипить, відкидаю гриби на друшляк, щоб стекла вода. Цього часу досить, щоб вони проварилися, а не перетворилися на кашу. Мають у пирогу зберегти форму.

Обсмажує гриби до готовності. Викладає в деко, залишаючи вільними краї. Зверху натирає на дрібну тертку 100 г твердого сиру. Розкачує решту тіста і накриває зверху. Защипує край і змащує збитим яйцем. Випікає в нагрітій до 180 градусів духовці 30–40 хв. Пиріг ставить на стіл і накриває рушником. За 10 хв. ріже і подає на стіл.

Зараз ви читаєте новину «Пиріг з опеньками посипають сиром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути