понеділок, 22 липня 2013 05:45

Піцу з ананасами печуть три хвилини

Автор: фото: Катерина ГОНЧАРОВА
  Кухар столичного ресторану ”Сільвіо Піца” Дмитро Свириденко піцу з курятиною приправив французькою гірчицею та листям руколи. Між тістом і начинкою — шар сиру з вершками
Кухар столичного ресторану ”Сільвіо Піца” Дмитро Свириденко піцу з курятиною приправив французькою гірчицею та листям руколи. Між тістом і начинкою — шар сиру з вершками

Найпопулярніші страви італійської кухні готують у ресторані "Сільвіо Піца" на Подолі у Києві.  Перед тим як відкрити заклад, засновники кілька місяців мандрували Італією і збирали тамтешні рецепти. Навчилися робити традиційні піцу "Маргарита" та неаполітанську, салати до них.

Кухар Дмитро Свириденко, 24 роки, запрошує до кухні подивитися, як випікатиме піцу "Гаваї".

— Вона з вершковим соусом, скибочками курячого філе, ананасами і салатом рукола. Готую її з італійським сиром моцарела, приправляю французькою гірчицею із зернятками.

Для тіста розбавляє у 100 мл води 0,5 ч. ложки солі та 10 г сухих дріжджів. Додає склянку пшеничного борошна та 0,5 ч. ложки оливкової олії. Вимішує 10 хв. і ставить на полицю біля печі. Там тісто підходить 40 хв. Тоді перекладає на сталевий стіл, посипаний борошном.

— Розкачую правильний круг. Підкидаю в повітря, тоді корж стане тонший. Тісто має виходити за форму на 1,5 сантиметра. З країв роблю борт — прищіпую хвильками. Корж поливаю трьома столовими ложками вершків 20-відсоткової жирності. Розмазую їх. На кожну піцу треба 100 грамів сиру. Моцарелу натираю на крупній тертці й посипаю піцу. Додаю жменю подрібнених консервованих ананасів. Вони трохи підсолоджують страву.

Також розкладає п'ять тонких шматочків маринованого курячого філе.

— Найкраще маринувати в соєвому соусі. На 100 грамів філе — три столові ложки. Солі не треба, лише трохи чорного меленого перцю. Кладу в холодильник на півгодини.

У розпаленій дровами печі — 400°С. Піцу ставить на 3 хв.

— Обов'язково має бути сильний вогонь. Тісто запікається швидко і стає золотаве.

Дістає коржа, приправляє гірчицею та листям руколи.

— Найкраще їсти відразу з печі. За півгодини піца втрачає смак і аромат.

Радить приготувати соус. У блендері дрібнять чотири маслини з 3 ст. ложками оливкової олії. Додають за смаком чорний мелений перець, сіль. Піцу можна поливати або ж умочувати.

Моцарелу перекладають помідорами

— Італійці люблять салат капрезе із моцарелою буфало та помідорами чері. Це проста і легка закуска. Основний компонент — несолоний сир моцарела, продається зазвичай у формі кульок. Можна замінити сиром фета або рікота. Проте справжній капрезе готують із моцарелою, — каже Дмитро Свириденко.

Два помідори чері та сир ріже тонкими кружальцями. Їх викладають колом, чергуючи червоне з білим. Змішують по 2 ч. ложки бальзамічного оцту й оливкової олії, солять-перчать. Салат збризкують соусом і прикрашають стеблом базиліку.

Зараз ви читаєте новину «Піцу з ананасами печуть три хвилини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути