
— Восени перед заморозками вирізаємо всю птицю. Переробляємо м'ясо автоклавом. Діти вчаться, то консервую їм каші. Улюблена — перловка з качкою. Роблю 20 хвилин, зберігати можна більше року, — каже 50-річна Валентина Олександрова з Гайсина на Вінниччині.
Для однієї заправки автоклава на 24 півлітрові банки бере одну качку.
— Швидко і зручно. За день роблю обідів на місяць. Качку рубаю на шматочки, можна їх обсмажити. Ще готую сковорідку засмажки. Підсмажую цибулю і моркву на салі чи рафінованій олії. В кожну банку кидаю по шматочку м'яса, столовій ложці засмажки, 100 грамів промитої перловки, неповну чайну ложку солі. Все заливаю киплячою водою, щоб банка була неповна на палець. Закатую і в автоклав, — каже Валентина Іванівна. — Так само роблю кашу з рисом і гречкою. На неї годиться свинина, курятина, м'ясо індика, гуски.
Автоклав — герметичний пристрій, що працює під тиском та з високою температурою. При +120°C у ньому готують м'ясні й рибні консерви, каші, паштети, тушонки. Так знищуються всі бактерії. Автоклави розраховані на 8, 16, 24, 32 або 40 півлітрових банок.
— Рекомендую купувати великі на 32 або 40 банок. Добрі тим, хто тримає багато домашньої живності. Такі часто купують дачники. Рибалкам і мисливцям раджу маленький газовий. Працює навіть на вогнищі, з однією банкою всередині, — говорить продавець газових і електричних автоклавів Віталій Приймак. — Вигідні автоклави тим, що можна використовувати за будь-яких умов. Переробити м'ясо на тушонку можна за кілька годин. Можуть стояти більш як рік, смак збережеться. Щоб зекономити час і гроші, люди почали купувати автоклави для каш. Підходять усі крупи.
Пропонує газові й електричні автоклави з харчової нержавійки.
— Надійні, міцні, служать до 50 років, — каже Приймак. — Електричні — універсальні, працюють і від електрики, і на газу. Система автоматична. Має терморегулятор, що підтримує температуру. Його не треба піднімати на плиту. Ставлять на підлогу в будь-якій кімнаті. Ще є з чорного металу. Дешевші, але не гірші за ті, що з нержавійки. Метал міцний, витримує тиск і високі температури.
Автоклави доставляють по всій Україні. Із приладом присилають книгу рецептів.
Детальніше за тел.: 0(97) 870 04 30, 0(66) 390 59 53
www.autoclav.com.ua
Коментарі