Печінку смажать, тушкують, фарширують. З неї роблять тісто. Киянка Ангеліна Івашкевич, 36 років, готує печінкові рулети.
— Розколочую дві миски тіста. На першу беру три яйця, 350 грамів нежирного молока, по дрібці солі, соди та крохмалю. Підливаю вісім ложок олії, досипаю стільки ж борошна. Акуратно змішую тісто міксером до однорідності. Це будуть яєчні млинці. Їх смажу на розпеченій сковороді без олії.
На інше тісто через м'ясорубку пропускають цибулину та 300 г курячої або яловичої печінки. До маси вбивають два яйця, додають півсклянки молока і 4 ст. л. борошна. Тісто розбовтують, солять та смажать на олії.
— Щоб млинці вийшли тонкими, краще дати більше молока та крохмалю. Додавати треба потроху, бо нагадуватиме гуму. Доки млинці холонуть, вмішую до майонезу дрібно почавлений часник, три зубці.
Яєчний млинець тонко змащує часниковим майонезом, зверху кладе печінковий корж. Його теж мастить і скручує рулетом. Налисники ріже навскіс. Прикрашає наколотими на шпажки шматками сиру та огірка. Страва нагадує кораблі з вітрилами.
Харків'янка Ірина Богуславець, 45 років, смажить яловичу печінку із фруктами. Купує 700 г печінки, ріже її скибками. Півгодини вимочує у холодній воді. Потім промокує серветками й обвалює у борошні.
— Зверху посипаю чорним перцем, солю та обсмажую на маргарині з двох боків. Можна на рафінованій олії з маслом. Тоді печінка дуже ніжна на смак. Саме масло без олії швидко згорить та й вийде дуже дорого.
Чистить та ріже три великі цибулини, по два яблука та апельсини. Смажить їх на окремій сковороді на олії з маслом. Тушкує гарнір 15 хв., додає 3 ст. л. сметани. Після того тримає фрукти на вогні 10 хв. Викладає на таріль печінку із тушкованим гарніром. Притрушує зеленню.
Коментарі