пʼятниця, 02 вересня 2011 00:30

Печінку подають із тушкованими апельсинами

Автор: фото З САЙТА WWW.cookorama.net
  Рулет скручують з печінкових та яєчних млинців. Перемащують майонезом із часником. Нарізають навскоси і прикрашають наколотими на шпажки шматками сиру та огірка
Рулет скручують з печінкових та яєчних млинців. Перемащують майонезом із часником. Нарізають навскоси і прикрашають наколотими на шпажки шматками сиру та огірка

Печінку смажать, тушкують, фарширують. З неї роблять тісто. Киянка Ангеліна Івашкевич, 36 років, готує печінкові рулети.

— Розколочую дві миски тіста. На першу беру три яйця, 350 грамів нежирного молока, по дрібці солі, соди та крохмалю. Підливаю вісім ложок олії, досипаю стільки ж борошна. Акуратно змішую тісто міксером до однорідності. Це будуть яєчні млинці. Їх смажу на розпеченій сковороді без олії.

На інше тісто через м'ясорубку пропускають цибулину та 300 г курячої або яловичої печінки. До маси вбивають два яйця, додають півсклянки молока і 4 ст. л. борошна. Тісто розбовтують, солять та смажать на олії.

— Щоб млинці вийшли тонкими, краще дати більше молока та крохмалю. Додавати треба потроху, бо нагадуватиме гуму. Доки млинці холонуть, вмішую до майонезу дрібно почавлений часник, три зубці.

Яєчний млинець тонко змащує часниковим майонезом, зверху кладе печінковий корж. Його теж мастить і скручує рулетом. Налисники ріже навскіс. Прикрашає наколотими на шпажки шматками сиру та огірка. Страва нагадує кораблі з вітрилами.

Харків'янка Ірина Богуславець, 45 років, смажить яловичу печінку із фруктами. Купує 700 г печінки, ріже її скибками. Півгодини вимочує у холодній воді. Потім промокує серветками й обвалює у борошні.

— Зверху посипаю чорним перцем, солю та обсмажую на маргарині з двох боків. Можна на рафінованій олії з маслом. Тоді печінка дуже ніжна на смак.  Саме масло без олії швидко згорить та й вийде дуже дорого.

Чистить та ріже три великі цибулини, по два яблука та апельсини. Смажить їх на окремій сковороді на олії з маслом. Тушкує гарнір 15 хв., додає 3 ст. л. сметани. Після того тримає фрукти на вогні 10 хв. Викладає на таріль печінку із тушкованим гарніром. Притрушує зеленню.

Зараз ви читаєте новину «Печінку подають із тушкованими апельсинами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути