— Торт із печінкових млинців роблю на всі свята, — каже 29-річна Дарина Фут, із Житомира. — Свекруха порадила до цибулі в начинку покласти болгарський перець або гриби. Я додала ще арахіс і кукурудзу. Виходить цікаве поєднання солоного та солодкого.
Промиває 600 г печінки. Підійде і яловича, і свиняча. Перекручує її двічі через м'ясорубку. Додає 1/2 склянки борошна і 1/2 склянки молока. Збиває виделкою три яйця. Натирає на дрібній тертці цибулину. Перемішує. Має вийти рідке тісто. Кладе по 1/3 ч. л. солі та перцю.
Смажить печінкові млинці. В середньому їх буде 10 штук. Розкладає млинці на столі чи дошці.
— Не можна складати один на одного, доки гарячі. Можуть позлипатися.
Для начинки дрібно ріже 400 г печериць. Натирає на крупній тертці моркву. Приправляє чайною ложкою куркуми. Просмажує все на сковороді 15 хв. 200 г твердого сиру натирає на крупній тертці. Півсклянки арахісу подрібнює у блендері. Його змішує з сиром і смаженими овочами. Печінковий млинець змащує майонезом і кладе 2 ст. л. начинки. Накриває наступним шаром.
Зі 100 г консервованої кукурудзи зливає рідину. Миє пучок петрушки й подрібнює її.
— Можна брати й заморожену зелень. Але виймати її з морозилки треба перед прикрашанням. Якщо вона розтане в упаковці, погано виглядатиме.
Один торт складається з п'яти млинців. Змащує його майонезом і посипає кукурудзою та нарізаною петрушкою.
— Він має постояти хоча б годину в холодильнику, щоб просочився та увібрав аромати з начинки.
У рагу з курячої печінки додають сушені гриби
— Восени роблю рагу з квасолі. Страва смачна гаряча й холодна, — говорить Світлана Соловей, 49 років, із селища Старокостянтинів Хмельницької області. — Квасоля робить рагу ситним, а печінка додає оригінальний присмак. Беру індичу або курячу, бо ніжніші.
Замочує на 5 год. склянку квасолі. Варить півгодини у підсоленій воді. 100 г сухих грибів заливає водою. Залишає на 3 год. Промиває і відварює. Очищує від плівки 250–300 г печінки і варить 10 хв. Охолоджує і нарізує кубиками. Дві морквини натирає на крупній тертці. Дрібно нарізує цибулину й обсмажує на олії. Додає моркву і смажить ще 5 хв. Вкидає печінку та готує ще 5 хв. Гриби розрізає на чотири частини й разом із квасолею викладає у сковороду до печінки. Додає 1 ст. л. олії і тушкує 20 хв.
Коментарі