понеділок, 30 вересня 2019 07:46

Печінковий паштет печуть півгодини

Автор: botanichka.ru
  Печінковий паштет із грибами присмачують смаженими морквою та цибулею. Запікають півгодини в духовці
Печінковий паштет із грибами присмачують смаженими морквою та цибулею. Запікають півгодини в духовці

— Восени ріжемо курей, м'яса на переробку хватає. Не знала, куди подіти стільки печінки, доки не навчилася робити паштет. Це чудова закуска гостям і собі перед обідом, — розповідає Наталія Громова, 53 роки, із села Здобуток Тальнівського району Черкаської області. — Готується швидко. Продукти смажу, перекручую й печу.

Смажить 1 кг курячої печінки. Додає терту моркву й порізану цибулю. Солить і перчить. Наливає склянку вершків і тушкує на повільному вогні до загустіння. Паштет охолоджує. Ріже чотири-п'ять печериць на кубики й смажить до золотого кольору. Перекладає у велику миску з паштетом. Додає 200 г вершкового масла, 100 г тертого сиру та три зубки подрібненого часнику. Збиває блендером і перекладає масу у форму. Ставить запікатися на півгодини за температури 150°C. Виймає й перекладає в банки. Зберігає в холодильнику.

— Зараз сезон грибів. Я по них не спеціаліст, а сват щороку привозить чимало лісових. На паштет годяться білі гриби, підосичники або підберезники.

Ріже кубиками 400 г грибів і варить 10 хв. Тоді перекладає смажитися на сковороду. Чистить та ріже цибулину й морквину. Смажить до м'якості. Пересипає в каструлю й перемелює блендером. Кладе пропущений через прес зубчик часнику. В отримане пюре додає 2 ч. л. лимонного соку, по дрібці солі й чорного меленого перцю. Кладе 30 г м'якого вершкового масла і 1/3 ч. л. чебрецю. Перемішує й перекладає грибний паштет у лотки. Ставить їх у холодильник на ніч.

— Щоб вистачило грибного паштету на зиму, беру іншу пропорцію. Роблю великими закладами, щоб вийшло за раз кілька банок.

Промиває та кладе в каструлю з водою1 кг підберезників. Доводить до кипіння, варить 15 хв. Чистить цибулину й морквину. Цибулю ріже кубиками й смажить до напівготовності. Додає крупно натерту моркву й тушкує 5 хв. Цідить гриби й перемелює на м'ясорубці. Вкидає смажені овочі. Присмачує сіллю й чорним меленим перцем. Перемішує, розкладає в стерилізовані банки. У кожну наливає по 1 ст. л. оцту. Стерилізує 1 год. Закатує кришками й перевертає банки догори дном.

Зараз ви читаєте новину «Печінковий паштет печуть півгодини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути