четвер, 24 березня 2022 00:25

Печінкові котлети смакують із часниковим соусом

Автор: STRAVY.NET
  Котлети смажать до рум’яності пять хвилин. Подають на стіл із зеленню чи вермішеллю
Котлети смажать до рум’яності пять хвилин. Подають на стіл із зеленню чи вермішеллю

— Зараз про м'ясні страви можна тільки мріяти, бо ціни — космос, — каже 36-річна Інга РУНСЬКА з Мелітополя Запорізької області. — Добре, хоч печінка недорога. З неї готую млинці, паштети, але найситніші — котлети.

— Нарізую кубиками пів кілограма свинячої печінки та заливаю літром окропу на 3 хвилини, щоб прибрати гіркоту. Пропускаю через м'ясорубку з двома цибулинами та трьома зубцями часнику. Додаю до фаршу яйце, 10 столових ложок борошна, половину чайної ложки солі та дрібку меленого перцю. Кладу столову ложку майонезу чи сметани. Вимішую фарш і відставляю на 20 хвилин. З нього формую котлети й обвалюю в борошні. Смажу до зарум'янення по 5 хвилин. Подаю із вермішеллю чи рисом.

Ці котлети смакують із часниковим соусом. Для нього змішую три столові ложки сметани, половину пучка кропу, чайну ложку гірчиці та два зубці часнику.

Добра виходить і печінкова запіканка з рисом. Очищую 300 грамів свинячої печінки від плівок та замочую у воді на годину. Зливаю рідину й перемелюю в м'ясорубці до однорідності з порізаною морквиною. Змішую зі 100 грамами вареного рису для ситної основи. Додаю 60 мілілітрів молока та яйце. Сиплю три столові ложки манки чи борошна, дрібку солі й перемішую. Викладаю печінкову масу у форму, змащену олією. Запікаю при 180 градусах 30 хвилин.

— Якщо є молочка, печінку тушкую в сметані. З нею стає ніжна, аж тане в роті.

Смажу до зарум'янення 350 грамів вимоченої печінки, нарізаної сантиметровими скибками. Додаю цибулину кільцями та готую ще 3 хвилини. Зменшую вогонь і заливаю печінку 150 грамами сметани. Кидаю дрібку солі й тушкую під кришкою 20 хвилин. Перед подачею посипаю подрібненою петрушкою чи кропом.

Якщо нема часу довго стояти біля плити, смажу печінкові стейки. Дрібню кільцями чотири цибулини й обсмажую до золотистості. Печінку нарізую сантиметровими скибками. Кожну обкачую в борошні та смажу під кришкою з обох боків по 5 хвилин до рум'яності з кільцями цибулі.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Печінкові котлети смакують із часниковим соусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути