— Я — рибна душа, — каже киянка 61-річна Ганна Харенко. У рибному магазині вона купує кілька видів риби. Дивиться на візок і додає: — 100 гривень хоч вистачить розрахуватися?
Із рибного фаршу Харенко радить приготувати котлети. Каже, що фарш краще самому приготувати із філе чи риб"ячих тушок.
— У купленому невідомо що перетирають, — зітхає. — Із домашнього і страва виходить смачніша.
До перекрученої на м"ясорубку риби киянка додає розмочений у воді батон, кілька яєць і подрібнену цибулю. З маси формує котлети і смажить на олії.
— А пангасіуса я запікаю в духовці із сиром, — веде далі господиня.
На змащене деко жінка викладає порізану півкільцями цибулю й розморожене філе пангасіуса. Рибу посипає тертим твердим сиром. Верх страви змащує майонезом зі сметаною.
— Із годину запікаю в духовці — і смачно, і корисно, — усміхається Ганна Харенко.
Коментарі