Ексклюзиви
четвер, 26 травня 2022 00:00

Овочі для гриля маринують у медовому соусі

— Запечені овочі — найсмачніший гарнір для будь якого шашлику, — каже 33-річний Ігор Кмин із Хмельницького. — Особливо приготовлені на мангалі.

Для маринаду змішує сік лимона, чотири вичавлені зубці часнику, 50 мл олії, 1/2 ч. л. солі, дрібку перцю, дві гілочки свіжого базиліку чи 1 ч. л. — сухого. Нарізує кільцями три кабачки та чотири баклажани. Перекладає в пакет, заливає маринадом, струшує та настоює 10–30 хв. Обсмажує на сітці, періодично перевертаючи. Готує по 10 хв. із кожного боку до появи скоринки.

— Овочі вийдуть ще смачніші, якщо маринувати їх у медовому соусі, — каже Ігор Кмин.

Змішує 5 ст. л. меду, 2 ст. л. соєвого соусу, 2 ст. л. гірчиці, 3 ст. л. олії та 1/2 ч. л. солі. Маринує 2 кг овочів або грибів 20 хв. та обсмажує до готовності.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Овочі для гриля маринують у медовому соусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути