— Запечені овочі — найсмачніший гарнір для будь якого шашлику, — каже 33-річний Ігор Кмин із Хмельницького. — Особливо приготовлені на мангалі.
Для маринаду змішує сік лимона, чотири вичавлені зубці часнику, 50 мл олії, 1/2 ч. л. солі, дрібку перцю, дві гілочки свіжого базиліку чи 1 ч. л. — сухого. Нарізує кільцями три кабачки та чотири баклажани. Перекладає в пакет, заливає маринадом, струшує та настоює 10–30 хв. Обсмажує на сітці, періодично перевертаючи. Готує по 10 хв. із кожного боку до появи скоринки.
— Овочі вийдуть ще смачніші, якщо маринувати їх у медовому соусі, — каже Ігор Кмин.
Змішує 5 ст. л. меду, 2 ст. л. соєвого соусу, 2 ст. л. гірчиці, 3 ст. л. олії та 1/2 ч. л. солі. Маринує 2 кг овочів або грибів 20 хв. та обсмажує до готовності.
"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"
Коментарі