36-річна Олександра Пронь із Луцька до Великодніх свят готує закуску "Яйця Фаберже". Таку страву жінка куштувала в ресторані Санкт-Петербурга. Точним рецептом тамтешні кухарі не поділилися. Оксана вигадала свій.
— Головне — зібрати для страви якнайбільше пустих цілих шкаралуп від яєць, — каже господиня. — До Великодня їх зібрати легше, бо в паску йде по 10–15 яєць. Я роблю акуратну дірочку з тупого кінця яйця розміром із копійку, виливаю вміст, а шкаралупу сушу на батареї.
Шкаралупи Олександра ставить у лоток для яєць. У кожну кладе чайну ложку дрібно порізаних варених овочів — броколі, цвітної капусти, горошку, моркви. На третину заливає яйце прозорим бульйоном із розчиненим желатином. Cтавить лоток на 10 хв. у холодильник. Коли перший шар загусне, жінка додає дрібно порізане варене куряче м"ясо або телячий язик і знову заливає бульйоном. Третій шар складається з дрібно порізаних варених яєць.
Перед подачею шкаралупу знімають. Закуску подають на тарелі на листках салату.
Коментарі