понеділок, 29 липня 2013 00:00

Оцет "Рідний край" споживачі визнали найкращим

 

— Уночі прокинулася від страшного гуркоту. Крізь сон здалося, що у нас в квартирі завівся домовик, — каже 25-річна Ірина Мамчур із села Ставчани Пустомитівського району Львівщини. — Від шуму кіт забився під ковдру і тремтів до ранку. Вранішня перевірка не виявила монстра під полицями.

Через три дні до Ірини завітали гості. До вареної картоплі з м'ясом захотіла відкрити мариновані огірки та помідори.

— Хрусткі огірочки робила за бабусиним рецептом. Закрила про запас, вибирала крихітні, один до одного. Вони власноруч на дачі вирощені й зібрані. У старанно закритих банках побачила сизий наліт, навколо валялися зірвані кришки. Розплакалася. Поскаржилася сусідці, яка теж закривала за цим же рецептом. "А в мене всі банки цілі!" — похвалилася вона. Я не могла зрозуміти — як же так? Я ж рецепт, можна сказати, подарувала.

"А ти який оцет використовувала?" — запитала сусідка.

"Оцет? — я розгубилася. Чесно кажучи, ніколи не замислювалася, що написано на етикетці. Оцет та й оцет. Додала за рецептом і забула. — А до чого тут це? Напевно, в квартирі було жарко".

" Не в тому річ! — пожвавилася сусідка. — Уявляєш, у нас на ринку багато неякісного оцту, який у жодному разі не можна використовувати під час консервації. Там уміст оцтової кислоти набагато нижчий від зазначеного, тому консерви й вибухають".

Прийшла додому і замислилася. А й справді, скільки консервації зроблено ось так, із хтозна-яким оцтом, і що ж тепер? Сидіти і чекати, скільки ще моєї праці та грошей піде коту під хвіст? Не витримала і зателефонувала сусідці. Виявилося, вона кілька років використовує тільки оцет торгової марки "Рідний край".

"Не в тому економія, щоби продукти на вітер викидати", — радила.

"Рідний край" дотримується всіх вимог рецептури. За результатами незалежних маркетингових досліджень, які проводили в рамках міжнародного конкурсу торгових марок "Фаворити успіху", його визнали одним з кращих за результатами опитувань споживачів.

— Виявилося, що оцет є чудовим консервантом і запобігає псуванню харчів, — додає Ірина Мамчур. — Якщо в дешевому продукті концентрація оцтової кислоти занижена — готуйтеся розпрощатися із заготовками. Зрозуміло, що, купивши сумнівний на вигляд продукт, ви ніколи не зможете визначити, який справжній вміст такої пляшки. Недбайливі виробники безсовісно занижують концентрацію і пускають такий сурогат на гривню-дві дешевше. Можете уявити, у що зрештою виллється така ощадливість? Адже не тільки під час консервування ми використовуємо оцет. У тісто, у соуси додаємо. А скільки застосовуємо в побуті!

— Наука не йде в ліс. Чекають своєї черги перші зібрані огірочки нового врожаю. А в зошит із бабусиним рецептом я внесла правку, яка, можливо, не раз допоможе моїй доньці стати доброю господинею: "Оцет — "Рідний край"! Тільки перевірений і надійний, із яким заготовки взимку радуватимуть господарів. Квашенина повинні бути на столі, а не на стелі, а заготовки — заготовками, а не нічним феєрверком, який зведе нанівець усю вашу працю і гроші.

Будьте ощадливі — заощаджуйте з розумом. Краще купити якісний оцет і знати напевно, що у вашому погребі не задзвенить зірваними кришками страшний банковий монстр.

Оцет "Рідний край" — щоби банки не стріляли!

Зараз ви читаєте новину «Оцет "Рідний край" споживачі визнали найкращим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути