пʼятниця, 06 жовтня 2017 05:30

Настоянку із журавлини можна зберігати понад рік

— Настоянку з журавлини люблю за її кислинку. Краще за вишняки та ­слив'янки. І смачніша, ніж фабрична, — каже 37-річна Антоніна Мостова з міста Біла Церква Київської області. — На свята алкоголю не накупишся. Готую сама. Дешевше й корисніше.

У каструлю всипає дві склянки цукру та додає склянку води. Нагріває, доки цукор не розчиниться. Остуджує сироп. 400 г журавлини збиває блендером або пропускає через м'ясорубку, щоб було пюре. Змішує з цукровим сиропом і наливає 750 мл горілки. Переливає суміш у банки, накриває кришками. Ставить на місяць у погріб. Щодня струшує напій, щоб інгредієнти перемішувалися. Цідить настоянку через три шари марлі. Переливає в пляшки і ставить у холодильник. Там можна зберігати більш як рік.

— Уперше потрібно не експериментувати й додавати горілку строго за рецептом. Наступні рази можна робити слабшим або міцнішим.

Зараз ви читаєте новину «Настоянку із журавлини можна зберігати понад рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути