Ексклюзиви
пʼятниця, 24 грудня 2010 06:15

Нарізаний язик посипають паприкою

Автор: фото з сайта www.belonika.livejournal
  Яблучний десерт поливають збитими вершками
Яблучний десерт поливають збитими вершками

Шеф-кухар одного зі столичних ресторанів Володимир Стольний, 29 років, працюватиме всю новорічну ніч. Готуватиме на бенкет. Святкувати з друзями та рідними планує на старий Новий рік — 14 січня. Каже, тоді приготує вдома те, що подав би на стіл 31 грудня.

— Поставлю побільше зелені, страв з овочів та фруктів. Обов'язково мають бути морепродукти. Так задобрю і кота, і кроля. Рік буде щасливий. Точно зроблю салат з ікрою і сьомгою. Для нього потрібно 150 грамів майонезу, стільки ж лососевої ікри, 75 грамів малосолоної сьомги, чотири варені яйця, півтори склянки відвареного рису, половинка цибулі, пучок свіжої петрушки і листовий салат. Усе нарізую: яйця кубиками, сьомгу — смужками. Перемішую і заправляю майонезом. Можна додати трохи молотого червоного перцю, вершків і скропити все лимонним соком. Таріль устеляю зеленим листям, викладаю салат і густо притрушую червоною ікрою.

Майонезом Володимир заправляє ще один салат — "Вишуканий". Обсмажує 300 г порізаних шампіньйонів, відварює стільки ж курячого філе. Дрібно нарізує 200 г свіжих помідорів, змішує їх із грибами й подрібненим філе. Додає петрушки, кропу, 2 ст. ложки олії, 100 г тертого на крупній тертці сиру. Салат солить і обережно перемішує.

— Дуже смачний виходить салат "Ялинка у снігу". Не знаю, чому так називається.  Для нього відварюю теляче або свиняче серце, нарізую соломкою. Так само ріжу 200 грамів нежирної шинки й один свіжий огірок. На крупній тертці натираю 200 грамів сиру і два яйця. Солю, перчу і заправляю майонезом. Але найбільше мені смакує салат"Баварський". Він корисніший, бо без майонезу. Нарізую буженину, язик, шинку, болгарський перець, свіжий огірок. Твердий сир натираю. Поливаю все оливковою олією і скроплюю бальзамічним оцтом. Салат викладаю гіркою на середину тарілки,  злегка посипаю червоною паприкою. Цю страву особливо люблять чоловіки, бо м'ясна і ситна.

Аби нагодувати велику компанію, кухар тушить "Печеню по-ірландському". 1,5 кг яловичини нарізує шматками, солить, перчить і обвалює у борошні. Змішує з нарізаною картоплею. Додає півсклянки томатної пасти, крупно нарізану цибулину, смужками — шість зубчиків часнику. Все викладає в каструлю, заливає 0,5 л курячого бульйону і такою ж кількістю темного пива. Коли закипить, зменшує вогонь. Тушить під кришкою, доки м'ясо не зм'якне, приблизно 2 год.

Яблука мають легко відстати від дна форми

На десерт Володимир Стольний радить подавати пиріг із запечених яблук.

Що потрібно:

— 220 г цукру

— 100 г несолоного вершкового масла

— 1 кг солодких соковитих яблук, однакових за розміром

– шар листкового тіста

ванілін, кориця

Спершу із цукру слід зробити карамель. Його плавлять на дуже повільному вогні в круглій формі, доки повністю не розтопиться і трохи не пожовтіє. Весь час помішують. До готової карамелі додають вініліну на вістрі ножа. Коли охолоне, зверху щільно викладають почищені, розрізані навпіл яблука. Їх  присипають цукром і корицею. Між шматками кладуть масло. Окремо розминають тісто, густо наколюють його виделкою. Кладуть зверху на яблука,  щільно обгорнувши пиріг по краях. Ставлять на 40 хв. у розігріту духовку.

— Найважче пиріг витягнути з форми. Коли він остигне, натискаю зверху долонею і перевертаю. Яблука мають відстати від дна форми. Нарізую шматками. Зверху поливаю їх збитими вершками або подаю із ванільним морозивом.

Зараз ви читаєте новину «Нарізаний язик посипають паприкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути