понеділок, 25 лютого 2013 00:45

Нагетси запікають у крекерах із сиром

Куряче філе в крекерах запікає вдома киянка 30-річна Лідія Бойко.  У ресторанах швидкого харчування цю страву називають нагетси. Зазвичай шматки курятини засмажують у панірувальних сухарях.

— Кілька років тому в супермаркеті попались на очі заморожені нагетси. Купила, бо була дуже голодна й часу готувати не було. Вдома розігріла у мікрохвильовці. Їла без хліба й гарніру. Так сподобалися, що пальці облизувала. Згодом замовляла у київському кафе. Але там вони сильно смажені й переперчені, потім шлунок болить. Краще робити домашні. Виходить смачніше, — каже.

Готує дві порції нагетсів — для себе й чоловіка. Миє в холодній воді два великих шматки курячого філе. Розрізає кожне на три-чотири частини.

— Заважили близько півкіло. Коли готувала вперше, взяла стільки ж. Думала, вистачить мені й сину на обід. Подала з рисовою кашею. Але йому так сподобалося, що довелось запікати ще по порції.

Шматки філе кладе у глибоку миску, заливає півсклянкою несолодкого йогурту. Солить і перчить на око. Ставить у холодильник на годину.

— Замість курки можна брати філе свинини чи яловичини. Але тоді його треба маринувати утричі довше, а ще краще тримати у холоді цілу ніч. Філе має стати м'яке й соковите. У маринад можна всипати улюблені спеції. Завдяки йогурту краще просякнуть.

Для панірування бере 100-грамову пачку несолодких крекерів. Складає їх у цупкий пакет і злегка б'є молотком для м'яса, доки не утворяться дрібні крихти. На великій тертці натирає 100 г твердого сиру, змішує з крекерами.

— Мокрі шматки курятини вмочую в паніровку, викладаю на застелене пергаментом деко. Випікаю в розігрітій до 220 градусів духовці 20 хвилин. Сир сплавлюється з крекерами і виходить хрумка скоринка. Всередині м'ясо соковите. Подаю нагетси гарячими, з гарніром. Чоловіку найбільше подобається їсти їх із гарячим пюре.

Радить приготувати також нагетси з риби. Філе обсушує серветкою, нарізує на невеликі шматки, солить і перчить. Лишає у спеціях на 10 хв. Потім змащує рибу олією. Висипає на стіл півсклянки кукурудзяних пластівців, обкачує шматки. Запікає на змащеному олією деку 10 хв. за температури 200°С.

У соус натирають імбир

— Запечене куряче філе найкраще смакує із гірчично-медовим соусом. Одночасно і солодкий, і гострий, навіть трохи кислуватий, — каже Лідія Бойко.

Змішує 4 ст. ложки гірчиці, удвічі більше меду. Вливає 3 ст. ложки оливкової олії, вичавлює сік одного лимона. Шматок очищеного кореня імбиря завбільшки з 4 см натирає на дрібній терці. Кладе до гірчиці й меду. Солить і перчить, збиває блендером. Подає в соусниці, щоб умочувати гарячі нагетси.

 

Зараз ви читаєте новину «Нагетси запікають у крекерах із сиром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути