пʼятниця, 05 липня 2013 05:45

На склянку ягід сиплють дві цукру

31-річна черкащанка Наталія Чернега закатує в банки свіжі ягоди. На склянку смородини, малини витрачає вдвічі більше цукру.

— Смородину, малину, ожину, аґрус та абрикоси на зиму закатую в півлітрові банки лише свіжими, — розповідає.— Пастеризую тільки тару і кришки.

Перемелює комбайном перебрані, вимиті й ошпарені у друшляку ягоди. Додає цукор. Ретельно перемішавши, розкладає в підготовлені півлітрові банки.

— Пастеризую їх на пару, закаточні кришки проварюю в каструльці з водою. Як насиплю варення, то зверху присипаю ще цукром. На сантиметр-два. У дуже солодкому бактерії не розвиваються.

Після закатування ставить банки в погріб чи холодильник. У теплі закрутки бродитимуть.

Зараз ви читаєте новину «На склянку ягід сиплють дві цукру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути