— Ці ковбаски вперше спробувала в Німеччині. Тепер регулярно готую їх вдома, — вінничанка 46-річна Дарина Лахмай розповідає рецепт мюнхенських ковбасок.
Пропускає через м'ясорубку цибулину, 600 г телятини, 300 г свинини, 400 г сала та 100 г відвареної свинячої шкіри. Додає пучок подрібненого кропу, 1 ч. л. чорного меленого перцю, 1/2 ч. л. лимонної цедри, 1 ст. л. солі, по 1 ч. л. імбиру та кардамону. Замішує фарш.
За допомогою м'ясорубки наповнює фаршем очищені свинячі кишки, формує ковбаски. Варить 5 хв. Обсмажує на мангалі чи сковороді по 5 хв. із кожного боку.
Мюнхенські ковбаски подає з томатним соусом або гірчицею.
— Курячі сосиски більше подобаються дітям, — продовжує Лахмай.
Подрібнює в м'ясорубці 1 кг курячого філе. Додає два яйця, 200 мл молока, 50 г масла кімнатної температури та по 1 ч. л. паприки й солі. Вимішує всі інгредієнти, формує сосиски. Загортає в харчову плівку, звужує кінці та перев'язує ниткою. Перекладає в морозилку на 30 хв.
Сосиски обсмажує на сковороді, знявши плівку, або відварює 15 хв. Подає з домашнім кетчупом.
— Ніколи не купую в магазині не тільки сосиски, але й ковбасу, — каже Дарина Лахмай.
Подрібнює блендером 500 г курячого філе. Поєднує із зубцем вичавленого часнику, 1 ч. л. солі, 1/2 ч. л. суміші чорного меленого перцю та орегано. Вливає 200 мл вершків жирністю 10%. Додає два яєчні білки, 30 мл бурякового соку, щоб ковбаса була рожевого кольору. Перемішує інгредієнти. Викладає фарш на фольгу та скручує в рулет. Кінці зав'язує нитками. Додатково загортає в поліетиленовий пакет.
Ковбасу відварює 30 хв., періодично перевертає, щоб мала однорідний відтінок і добре проварилася.
"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"
Коментарі