Ексклюзиви
четвер, 28 липня 2022 00:40

Мюнхенські ковбаски довершують лимонною цедрою

Автор: pexels-mali-maeder
  До складу мюнхенських ковбасок входить телятина, свинина, сало й відварена свиняча шкіра. Смакують як другу страву чи окрему закуску до пива
До складу мюнхенських ковбасок входить телятина, свинина, сало й відварена свиняча шкіра. Смакують як другу страву чи окрему закуску до пива

— Ці ковбаски вперше спробувала в Німеччині. Тепер регулярно готую їх вдома, — вінничанка 46-річна Дарина Лахмай розповідає рецепт мюнхенських ковбасок.

Пропускає через м'ясорубку цибулину, 600 г телятини, 300 г свинини, 400 г сала та 100 г відвареної свинячої шкіри. Додає пучок подрібненого кропу, 1 ч. л. чорного меленого перцю, 1/2 ч. л. лимонної цедри, 1 ст. л. солі, по 1 ч. л. імбиру та кардамону. Замішує фарш.

За допомогою м'ясорубки наповнює фаршем очищені свинячі кишки, формує ковбаски. Варить 5 хв. Обсмажує на мангалі чи сковороді по 5 хв. із кожного боку.

Мюнхенські ковбаски подає з томатним соусом або гірчицею.

— Курячі сосиски більше подобаються дітям, — продовжує Лахмай.

Подрібнює в м'ясорубці 1 кг курячого філе. Додає два яйця, 200 мл молока, 50 г масла кімнатної температури та по 1 ч. л. паприки й солі. Вимішує всі інгредієнти, формує сосиски. Загортає в харчову плівку, звужує кінці та перев'язує ниткою. Перекладає в морозилку на 30 хв.

Сосиски обсмажує на сковороді, знявши плівку, або відварює 15 хв. Подає з домашнім кетчупом.

— Ніколи не купую в магазині не тільки сосиски, але й ковбасу, — каже Дарина Лахмай.

Подрібнює блендером 500 г курячого філе. Поєднує із зуб­цем вичавленого часнику, 1 ч. л. солі, 1/2 ч. л. суміші чорного меленого перцю та орегано. Вливає 200 мл вершків жирністю 10%. Додає два яєчні білки, 30 мл бурякового соку, щоб ковбаса була рожевого кольору. Перемішує інгредієнти. Викладає фарш на фольгу та скручує в рулет. Кінці зав'язує нитками. Додатково загортає в поліетиленовий пакет.

Ковбасу відварює 30 хв., періодично перевертає, щоб мала однорідний відтінок і добре проварилася.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Мюнхенські ковбаски довершують лимонною цедрою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути