— Ми маємо піч для жарки молочних поросят, — каже 39-річна Інна Барановська, директор столичної фірми "Пікнік". — Привезли її з Польщі за 4700 доларів. У такій шафці можна підсмажити поросятка вагою до 30 кілограмів.
Одна з дев"яти яток "Кури-гриль" Барановської стоїть на ринку "Нивки". У ньому і смажать свинину. В окремій шафі — курей, гусей, качок, кроликів та індиків.
Поросят привозять із Хмельницької області. Там купують у людей. Рецепт приготування страви жінка не розкриває. Каже, то кулінарний секрет.
— Перед приготуванням варто вимочити м"ясо молочного поросяти в молоці. Потім натерти аджикою та грузинськими спеціями. Фаршируємо порося печеними яблуками, — розповідає Барановська. — Іноді просять гречку з потрохами або рис з овочами. На замовлення можемо приготувати щось інше.
— Наших поросят часто замовляють організації, — веде далі. — На Новий рік столичний ресторан купив зразу 16 штук. Попросили нічим не начиняти, бо хотіли створити ілюзію приготування — нанизати їх на вертел та зробити вигляд, що смажать.
— Підсмажене з золотистою шкірочкою порося кладемо на велике блюдо, — продовжує Барановська, — прикрашаємо зеленню, оливками, маслинами, лимоном, соленими огірками, редисом та дрібними помідорами.
Порося смажать на вогні в духовій шафі при температурі +300°С.
— Наші постійні клієнти знають, де можна взяти свиню, щоб підсунути її комусь іншому, — сміється, — у подарунок.
1 кг смаженого поросяти коштує 50 грн. За начиння грошей не беруть. Страву готують три-п"ять годин. Замовлення приймають за добу.
Коментарі
1