Ексклюзиви
Четвер, 06 вересня 2007 18:15

Молочне порося начиняють кашею

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Кухар столичного кіоску на Нивках 23-річний Сергій Перегуда нанизав замариноване м’ясо на шпажку. Піч уже розігріта. Засмажене порося фаршируватимуть рисом з овочами. Страву прикрасять ананасами, зеленню та оливками
Кухар столичного кіоску на Нивках 23-річний Сергій Перегуда нанизав замариноване м’ясо на шпажку. Піч уже розігріта. Засмажене порося фаршируватимуть рисом з овочами. Страву прикрасять ананасами, зеленню та оливками

— Ми маємо піч для жарки молочних поросят, — каже 39-річна Інна Барановська, директор столичної фірми "Пікнік". — Привезли її з Польщі за 4700 доларів. У такій шафці можна підсмажити поросятка вагою до 30 кілограмів.

Одна з дев"яти яток "Кури-гриль" Барановської стоїть на ринку "Нивки". У ньому і смажать свинину. В окремій шафі — курей, гусей, качок, кроликів та індиків.

Поросят привозять із Хмельницької області. Там купують у людей. Рецепт приготування страви жінка не розкриває. Каже, то кулінарний секрет.

— Перед приготуванням варто вимочити м"ясо молочного поросяти в молоці. Потім натерти аджикою та грузинськими спеціями. Фаршируємо порося печеними яблуками, — розповідає Барановська. — Іноді просять гречку з потрохами або рис з овочами. На замовлення можемо приготувати щось інше.

— Наших поросят часто замовляють організації, — веде далі. — На Новий рік столичний ресторан купив зразу 16 штук. Попросили нічим не начиняти, бо хотіли створити ілюзію приготування — нанизати їх на вертел та зробити вигляд, що смажать.

— Підсмажене з золотистою шкірочкою порося кладемо на велике блюдо, — продовжує Барановська, — прикрашаємо зеленню, оливками, маслинами, лимоном, соленими огірками, редисом та дрібними помідорами.

Порося смажать на вогні в духовій шафі при температурі +300°С.

— Наші постійні клієнти знають, де можна взяти свиню, щоб підсунути її комусь іншому, — сміється, — у подарунок.

1 кг смаженого поросяти коштує 50 грн. За начиння грошей не беруть. Страву готують три-п"ять годин. Замовлення приймають за добу.

Зараз ви читаєте новину «Молочне порося начиняють кашею ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1915
Голосування Чому я не голосуватиму за Юлію Тимошенко на президентських виборах у 2019 році?
  • Вона вже була у владі і показала всі свої можливості
  • Країні треба президент іншої якості
  • На жодних виборах не голосував ні за неї, ні за партію "Батьківщина"
  • Ще не визначився з кандидатом
  • Голосуватиму за Тимошенко
Переглянути
Погода