Ексклюзиви
понеділок, 27 липня 2020 07:41

Мільфей готують із листкового тіста

Автор: COSMO.COM.UA
  Мільфей можна готувати як торт або порційний десерт. Страву прикра­шають­ м’ятою, малиною і полуницею
Мільфей можна готувати як торт або порційний десерт. Страву прикра­шають­ м’ятою, малиною і полуницею

— Обожнюю торт "Наполеон". Але рецепт настільки приївся, що почала шукати альтернативу. Подруга порадила мільфей — популярний французький десерт. Його готують із листкового тіста й жирного крему, — каже 50-річна Тамара Бондаренко з міста Березань Київської області.

— Листкове тісто роблю сама. Загортаю у фольгу 60 грамів масла і кладу в морозилку на годину. Просіюю 110 грамів борошна, додаю дрібку солі. Охолоджене масло обкачую у борошні й натираю на тертці. Ножем розподіляю борошно по маслу. Додаю столову ложку лимонного соку й замішую тісто. Накриваю харчовою плівкою, кладу в холодильник на пів години.

Потім розкачую його прямокутником 35 на 25 сантиметрів. На деку проштрикую виделкою і змащую яйцем. Печу в розігрітій до 220 градусів духовці 12 хвилин. Виймаю, посипаю корж столовою ложкою пудри й ставлю пекти ще на кілька хвилин. Якщо готую торт, гарячий корж розрізую гострим ножем на три частини, якщо тістечка — на 18. Посипаю пудрою з другого боку і печу ще 2 хвилини. Роблю все обережно — тісто тонке, легко можна зламати.

Для крему хвилину збиваю міксером два жовтки й білок, дрібку ваніліну, столову ложку пудри. 200 мілілітрів молока нагріваю на слабкому вогні до 45–50 градусів. Додаю до яєчної маси і тримаю на плиті, доки на кремі з'являться бульбашки. Щільно накриваю харчовою плівкою, тримаю так до повного охолодження. Збиваю 150 мілілітрів вершків і столову ложку пудри до загустіння. Змішую з кремом.

Мільфей довго не зберігається, тому збираю його за годину до подачі на стіл. Викладаю на блюдо корж, зверху — крем. Якщо є кондитерський мішок, можна намалювати візерунок чи вичавити "подушечки". Якщо немає — підійде ложка. Розкладаю 100 грамів малини. Ягоди накриваю тонким шаром крему і коржем, трішки притискаючи. Тоді повторюю процедуру. Перед подачею посипаю пудрою. Готовий десерт прикрашаю будь-якими ягодами.

Якщо часу обмаль, готую малиновий чизкейк без запікання.

Перетираю 70 грамів крекерів на крихти. Додаю 50 грамів масла й чайну ложку кокосової стружки. На пергаменті для випічки формую основу десерту з масляної крихти. Ставлю на 15 хвилин у холодильник. Збиваю 375 грамів вершкового сиру із 2 столовими ложками цукрової пудри. Розводжу пачку желатину за інструкцією у гарячій воді й додаю до сирної маси, збиваю. Додаю 150 грамів малини. Перекладаю начинку на основу. Накриваю плівкою і ставлю у холодильник на 4 години. Прикрашаю свіжими ягодами й листям м'яти.

Зараз ви читаєте новину «Мільфей готують із листкового тіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути