понеділок, 28 травня 2012 05:00

Мексиканський суп варять 40 хвилин

Автор: фото: Ірина ЗДЖАНСЬКА
  Для мексиканського супу заготовляють зелену чи жовту перчину, два великі помідори, цибулину, часник. Варять із підсмаженим у спеціях фаршем, заправляють вареною червоною квасолею
Для мексиканського супу заготовляють зелену чи жовту перчину, два великі помідори, цибулину, часник. Варять із підсмаженим у спеціях фаршем, заправляють вареною червоною квасолею

Львів'янка 30-річна Ольга Крупа щовихідних готує мексиканський суп.

— Навчилася у подружки. Вона повар. Багатий коханець оплачував їй поїздки в різні країни, там вивчала кухні світу. Моєму чоловікові найбільше подобається мексиканський суп. Він гострий і ситний.

Бере два великі помідори, перчину, велику цибулину, три зубці часнику. Нарізує овочі на кубики завбільшки сантиметр.

— Помідори перед тим опускаю у кип'яток. Тоді їх легко очистити від шкірки. А перець зазвичай беру зелений, він не такий солодкий. Цього разу на ринку були тільки жовтий і червоний.

Висипає подрібнені овочі у глибоку каструлю з товстим антипригарним дном, перед тим розігріває у ній столову ложку масла. На середньому вогні овочі тушкуються 8 хв.

— Вони мають тільки зм'якнути, ні в якому разі не обсмажитися. Помідор даю останнім. Туди ж доливаю 175 грамів заготовленого наперед бульйону з курячого кубика "Галліна бланка" та 125 грамів білого вина. Тушкую ще 3 хвилини.

Півкілограма фаршу з яловичини та свинини рівномірно розподіляє по розігрітій із ложкою олії сковороді.

— Фарш треба ретельно розтирати виделкою або лопаткою, аби не було грудок. Також слід стежити, щоб м'ясо не пригоріло, а лише втратило червоний відтінок. Тоді до нього можна додавати спеції. Вони тут чи не найбільшу роль відіграють. Якщо якоїсь нема, то смак і аромат не будуть такими міцними. Наприклад, кардамон дає страві ніжно-пряний відтінок, а кумин — сильний запах, трохи горіховий. Але спеції важливо не перетримати на вогні, аби не втратили смакових якостей. Кумин тоді стає гіркуватим, це може зіпсувати страву. 2 хвилин буде достатньо.

Посипає фарш меленим кардамоном, перцем чилі та кумином — усе по чайній ложці. Додає столову ложку томатного соусу. Перемішує і через 2 хв. м'яку масу кидає в каструлю до овочів. На середньому вогні варить ще 20 хв. За 5 хв. до готовності додає вареної промитої червоної квасолі.

— Мексиканський суп добрий тим, що готується максимум 40 хвилин. У неділю, коли люблю поспати, чоловікові не доводиться довго сидіти голодним.

Зараз ви читаєте новину «Мексиканський суп варять 40 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути