Львів'янка 30-річна Ольга Крупа щовихідних готує мексиканський суп.
— Навчилася у подружки. Вона повар. Багатий коханець оплачував їй поїздки в різні країни, там вивчала кухні світу. Моєму чоловікові найбільше подобається мексиканський суп. Він гострий і ситний.
Бере два великі помідори, перчину, велику цибулину, три зубці часнику. Нарізує овочі на кубики завбільшки сантиметр.
— Помідори перед тим опускаю у кип'яток. Тоді їх легко очистити від шкірки. А перець зазвичай беру зелений, він не такий солодкий. Цього разу на ринку були тільки жовтий і червоний.
Висипає подрібнені овочі у глибоку каструлю з товстим антипригарним дном, перед тим розігріває у ній столову ложку масла. На середньому вогні овочі тушкуються 8 хв.
— Вони мають тільки зм'якнути, ні в якому разі не обсмажитися. Помідор даю останнім. Туди ж доливаю 175 грамів заготовленого наперед бульйону з курячого кубика "Галліна бланка" та 125 грамів білого вина. Тушкую ще 3 хвилини.
Півкілограма фаршу з яловичини та свинини рівномірно розподіляє по розігрітій із ложкою олії сковороді.
— Фарш треба ретельно розтирати виделкою або лопаткою, аби не було грудок. Також слід стежити, щоб м'ясо не пригоріло, а лише втратило червоний відтінок. Тоді до нього можна додавати спеції. Вони тут чи не найбільшу роль відіграють. Якщо якоїсь нема, то смак і аромат не будуть такими міцними. Наприклад, кардамон дає страві ніжно-пряний відтінок, а кумин — сильний запах, трохи горіховий. Але спеції важливо не перетримати на вогні, аби не втратили смакових якостей. Кумин тоді стає гіркуватим, це може зіпсувати страву. 2 хвилин буде достатньо.
Посипає фарш меленим кардамоном, перцем чилі та кумином — усе по чайній ложці. Додає столову ложку томатного соусу. Перемішує і через 2 хв. м'яку масу кидає в каструлю до овочів. На середньому вогні варить ще 20 хв. За 5 хв. до готовності додає вареної промитої червоної квасолі.
— Мексиканський суп добрий тим, що готується максимум 40 хвилин. У неділю, коли люблю поспати, чоловікові не доводиться довго сидіти голодним.
Коментарі