— Маковий рулет — традиційна українська випічка, яку раніше готували на свята. Однак такий рулет можна готувати і без особливого приводу. Він простий і смачний. Особливої пікантності досягаю завдяки додаванню кориці та цедри лимона, — говорить один із найбільш впізанаваних кулінарних експертів України Євген Клопотенко.
— Розводжу 25 грамів пресованих дріжджів "Духмяна Хата" у теплому молоці, додаю столову ложку цукру і 2 столові ложки муки. Перемішую і залишаю у теплі на 20 хвилин.
У великій посудині змішую 500 грамів просіяного борошна і 3 столові ложки цукру. Додаю на кінчик чайної ложки солі, 100 грамів м'якого масла та яйце. Вливаю опару, яка вже підійшла, замішую м'яке тісто. Накриваю рушником і ставлю у тепле місце без протягів на годину.
Для начинки змішую 150 грамів маку, 50 грамів масла, 5 столових ложок цукру і 50 мілілітрів молока.
— Тісто, яке підійшло, розділяю на дві частини. Вийде два рулети близько 20 сантиметрів завдовжки. Якщо хочете один, але великий, — використайте все тісто одразу. Розкачую тісто в тонкий пласт і викладаю половину макової начинки. Зверху додаю 85 грамів вишні. Залишаю 1-2 сантиметри від країв, щоб було зручно скрутити рулет. Посипаю столовою ложкою цедри лимона і такою ж кількістю меленої кориці. Формую рулет. Найзручніше скручувати рулет на пергаменті для випікання, щоб потім відразу перекласти на деко. Шов рулету має бути знизу. Змащую сумішшю жовтка і 1-2 столовими ложками молока. Можна посипати маком. Відправляю в розігріту до 180 градумів духовку на 30-40 хвилин.
— Час приготування залежить від властивостей духовки і розміру рулету. Готовність краще перевіряти дерев'яною шпажкою. Охолоджений рулет розрізаю на шматочки. На смак схоже на "Ромову бабу", але українського походження. Виходить ніжним та не сухим, що зазвичай є головною проблемою рулетів.
— Тільки свіжі і якісні дріжджі допоможуть вам приготувати пухку випічку. "Духмяна Хата" — це єдині на ринку домашнього хлібопечення осмотолерантні дріжджі, які були спеціально розроблені для використання у рецептурах з підвищеним вмістом цукру, масла та інших здобних компонентів, — говорить Світлана Паливода, керівник технологічного відділу французької компанії "Лесаффр Україна", що виробляє дріжджі "Духмяна Хата".
"Духмяна Хата" ідеально підходить для складної випічки — паски, різдвяного штолену, віденських розанчиків, круасанів, слойок — де багато здоби в рецептурі. Також годиться і для більш простих рецептур - піци, пиріжків, пирогів. Ці дріжджі не вимагають попередньої активації — їх можна відразу ж використовувати для замісу. При цьому вони забезпечать швидкий підйом тіста. Дріжджі "Духмяна Хата" впораються з будь-яким тістом, легко і швидко його піднімуть. З "Духмяною Хатою" господиня може бути впевнена, що випічка вийде пухкою та духмяною!
"Духмяна Хата" — єдині в Україні 100 грамові пресовані дріжджі, які упаковуються у спеціальний матеріал — папір з покриттям HOT- MELT. Ця упаковка забезпечує оптимальні умови для зберігання. Завдяки покриттю HOT- MELT, яке має спеціальні бар'єрні властивості, дріжджові клітини набагато краще зберігають свою активність протягом усього терміну придатності. Також завдяки цьому покриттю дріжджі не прилипають до упаковки.
Коментарі