Ексклюзиви
середа, 20 серпня 2008 14:39

Львівські чебуреки начиняють твердим сиром

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Кухар чебуречної в селі Брюховичі під Львовом Марія Стефанищів розкачує тісто для чебуреків на механічному пресі. Тісто через машину пропускає двічі
Кухар чебуречної в селі Брюховичі під Львовом Марія Стефанищів розкачує тісто для чебуреків на механічному пресі. Тісто через машину пропускає двічі

Найпопулярніша поміж львів"ян чебуречна працює в селі Брюховичі за 6 км від обласного центру. У ній чебуреки смажать 32 роки. Продають порціями по дві штуки. Порція з сиром або м"ясом коштує 8 грн.

— Я тут тридцять років працюю, — розповідає буфетниця Ганна Єзерська, 55 років. — Ми завжди чебуреки порціями продавали. Як я тільки на роботу прийшла, то одна коштувала 37 копійок.

Аби купити чебуреки у вихідні, треба відстояти в черзі понад годину. Довга вервечка людей тягнеться на подвір"я. За тим, як кухарі смажать пиріжки, можна спостерігати через роздавальне вікно.

— Я сюди на чебуреки більше як 25 років приїжджаю, — розповідає 58-річний львів"янин Сергій Дробко. — Смачніших ніде не їв, навіть дружина таких не смажить.

Кухарі кажуть, секретів приготування страви не мають. Тісто готують у місильній машині. Розкачують тонко. Двічі пропускають через спеціальний прес. Воно просвічується в руках жінок.

— Засипаємо борошно, додаємо сіль та воду, — пояснює 35-річна Галина Дубиняк. — Потім вручну формую порції та передаю на розкатку.

Кухар Марія Стефанищів, 42 роки, накладає фарш, складає тісто й обрізає краї ножем, що одразу ж їх і склеює. У фарш, крім м"яса, солі, перцю, кладуть зелень — петрушку, кріп, цибулю та додають воду.

— Фарш має бути рідким, коли наш чебурек розламуєш, із нього витікає сік, — каже Марія Єзерська, 54 роки. — Недавно почали пекти з твердим сиром. Вони найбільше смакують жінкам.

Зліплений пиріжок перекладають до посудини з олією. Під квадратною сковорідкою горять чотири конфорки. Чебурек рум"яніє з обох боків.

Продають одразу зі сковорідки. Ніхто з відвідувачів не чекає, доки пиріжок вихолоне, їдять гарячими.

Зараз ви читаєте новину «Львівські чебуреки начиняють твердим сиром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути