— Коли вперше готувала лимонний лікер, чоловік дорікав, що продукти переводжу. А як на Новий рік скуштував, то й горілки не схотів, — каже 45-річна Марія Гончаренко із Запоріжжя.
Бере 1 л самогону, 10– 12 крупних лимонів, 1 кг цукру, 1,5 л води, півпучка м'яти й паличку кориці.
— Лимони купую товстошкірі, з них краще знімати цедру. Мию. Ошпарюю окропом. Насухо протираю й відділяю цедру. Спирт маю свій. Для цього купили дистилятор.
Вичавлює з лимонів сік. Змішує його із самогоном. Заливає в скляний бутель. Вкидає листя м'яти й корицю. Перемішує й щільно закриває.
— Ставлю на 10–12 днів у темне прохолодне місце. Двічі на добу бутель добре струшую.
На 10-й день настоянку проціджує й змішує із цукровим сиропом. Розводить цукор у воді. Доводить до кипіння. Тримає 2–3 хвилини.Охолоджує.
Змішану із сиропом настоянку розливає у стерильні пляшки. Закриває й відносить на два-три тижні в підвал.
Коментарі